ΑυτοδιοίκησηΑρχείο

Επιτροπή μελέτης τομέων και ειδικοτήτων στον Δήμο Ναυπλιέων

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ Αργολίδας πραγματοποίησε την Τρίτη 19 Μαΐου 2015, προγραμματισμένη συνάντηση με τον Δήμαρχο Ναυπλιέων Δημήτρη Κωστούρο και τον πρόεδρο της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας, Παύλο Χρηστίδη και έθεσε υπόψη τους σημαντικά ζητήματα που αφορούν την Παιδεία στην περιοχή του Ναυπλίου όπως η χρηματοδότηση των σχολείων για τις λειτουργικές τους ανάγκες και τις αναγκαίες επισκευές όπου χρειάζεται, η επαναλειτουργία των τομέων και ειδικοτήτων που είχαν καταργηθεί στο ΕΠΑΛ καθώς και η χωροταξική κατανομή των μαθητών που αποφοιτούν από τα Δημοτικά και εγγράφονται στα Γυμνάσια.

Η συζήτηση υπήρξε ιδιαίτερα παραγωγική καθώς, μεταξύ άλλων, συμφωνήθηκε η σύσταση ειδικής επιτροπής με τη συμμετοχή εκπαιδευτικών, φορέων του επαγγελματικού και οικονομικού κόσμου της περιοχής και του Δήμου προκειμένου να εξεταστεί η δυνατότητα ίδρυσης και νέων τομέων και ειδικοτήτων που θα συμβάλλουν στην τοπική οικονομία και θα δίνουν επαγγελματική διέξοδο στους νέους.

Για το θέμα της χρηματοδότησης υπήρξε δέσμευση ότι οι αναγκαίες δαπάνες καλύπτονται και θα εξακολουθούν να καλύπτονται κατά προτεραιότητα. Ο Δήμαρχος δήλωσε ότι καλεί τους διευθυντές και τους συλλόγους διδασκόντων να καταγράφουν τις ανάγκες και να τις υποβάλλουν στον Δήμο.

Τέλος, για το ζήτημα της χωροταξικής κατανομής ο Δήμαρχος Ναυπλιέων αποδέχτηκε το αίτημα της ΕΛΜΕ να υπάρξει μέριμνα για τη στήριξη των περιφερειακών σχολείων.