ΠολιτισμόςΑρχείο

Το Μελιτζάzz Λεωνιδίου στα πιο εκλεκτά φεστιβάλ της Ευρώπης

Το EFFE – Europe for Festivals, Festivals for Europe, μια πρωτοβουλία του EFA – European Festivals Association, επέλεξε και ενέταξε το Μελιτζάzz στον κατάλογο των πιο εκλεκτών Ευρωπαϊκών φεστιβάλ και των πρεσβευτών του EFFE, στην πρώτη γενιά του πιλοτικού αυτού project. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση «..μαζί στοχεύουμε να δυναμώσουμε τη δράση του EFFE, να προσεγγίσουμε νέο κοινό και ακροατήρια, να δημιουργήσουμε ανοιχτό διάλογο με την κοινότητα των φεστιβάλ και να γιορτάσουμε το σημαντικότερο κεφάλαιο της Ευρώπης: την πολιτιστική Ευρώπη».
 

Το καλοκαίρι του 2015 θα δημοσιευτεί ο “Οδηγός για τα Φεστιβάλ της Ευρώπης”, με πολυχρηστικές και πολυγλωσσικές δυνατότητες αναζήτησης και παρουσίασης των φεστιβάλ, καθώς και μια κοινότητα επαφής και συνεργασίας με τα φεστιβάλ, πρόσβασης σε πληροφορίες επαγγελματικές, καλλιτεχνικές, ενημερωτικές και εργασιακές στον τομέα των φεστιβάλ στην Ευρώπη. Τον Σεπτέμβρη θα παρουσιαστεί επίσημα ο Οδηγός, κατά την τελετή απονομής βραβείων EFFE.

Το φεστιβάλ Μελιτζάzz Λεωνιδίου είναι μια πολύχρωμη, πολυεθνική συνεύρεση πολιτισμών, στην πρωτεύουσα της Τσακωνιάς με αφορμή την περίφημη Π.Ο.Π. τσακώνικη μελιτζάνα Λεωνιδίου. Προσκεκλημένοι καλλιτέχνες και chef μεταφέρουν την ατμόσφαιρα των τόπων τους, συνεισφέροντας στη γιορτή με μουσική, χορό, πολιτισμό και γεύσεις. Διάσπαρτες εκδηλώσεις απλώνονται στα σοκάκια, τις πλατείες και τα πυργόσπιτα του παραδοσιακού γραφικού οικισμού του Λεωνιδίου, συναυλιακές σκηνές δρόμου στήνονται σε όλη την πόλη του Λεωνιδίου, οι δρόμοι μετατρέπονται σε open air bar και το street food αποκτά άλλη διάσταση, όπου μουσικές και χοροί μπλέκονται με μυρωδιές και γεύσεις από την τοπική αλλά και τη διεθνή γαστρονομία.