ΚοινωνίαΑρχείο

Αργολίδα: 18χρονος συνελήφθη τυχαία για μία κλοπή και τελικά είχε διαπράξει δέκα!

Εξιχνιάστηκαν, ύστερα από μεθοδική έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Ναυπλίου, δέκα περιπτώσεις κλοπών σε σπίτια και κυλικείο, στις ευρύτερες περιοχές των Δήμων Ναυπλιέων και Άργους-Μυκηνών Αργολίδας.

Για τις υποθέσεις αυτές κατηγορείται ένας 18χρονος τσιγγάνος, ο οποίος είχε συλληφθεί την 29.5.2014 στο πλαίσιο εκτεταμένης αστυνομικής επιχείρησης, για κλοπή. Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής, η οποία περιλαμβάνει τουλάχιστον ακόμη έναν συνεργό του. Από την εγκληματική τους δράση είχαν αφαιρέσει χρήματα, χρυσαφικά, ηλεκτρικές συσκευές, είδη διατροφής και αντικείμενα, που η συνολική τους αξία ξεπερνά τις 12.500 ευρώ.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο της εμπεριστατωμένης αστυνομικής διερεύνησης που διεξήχθη από το Τμήμα Ασφαλείας Ναυπλίου, προέκυψε ότι ο 18χρονος, μαζί με τουλάχιστον ακόμη ένα άτομο, είχαν διαπράξει τις ακόλουθες περιπτώσεις κλοπών:

· Κατά το χρονικό διάστημα από την 19.4.2015 έως την 18.5.2015, στην Αγία Τριάδα, διέπραξαν τρεις κλοπές σε κυλικείο, όπου αφαίρεσαν συνολικά χρήματα, ηλεκτρικές συσκευές και είδη διατροφής.

· Κατά το χρονικό διάστημα από την 5.5.2015 έως την 14.5.2015, στην Αγία Τριάδα, διέρρηξαν οικία ημεδαπού και αφαίρεσαν ηλεκτρικές συσκευές.

· Την 9.5.2015 το πρωί, στο Άργος, διέρρηξαν οικία ημεδαπού και αφαίρεσαν χρήματα και χρυσαφικά.

· Την 10.5.2015 το βράδυ, στο Μάνεση, μπήκαν σε οικία ημεδαπής και αφαίρεσαν χρήματα, χρυσαφικά και προσωπικά αντικείμενα.

· Την 18.5.2015 το πρωί, στην Αγία Τριάδα, μπήκαν σε οικία ημεδαπής και αφαίρεσαν χρήματα και προσωπικά έγγραφα.

· Την 20.5.2015 το απόγευμα, στα Δενδρά, διέρρηξαν οικία ημεδαπής και αφαίρεσαν χρήματα.

· Κατά το χρονικό διάστημα από την 20.5.2015 έως την 23.5.2015, στην Πουλακίδα, διέρρηξαν οικία ημεδαπής και αφαίρεσαν διάφορα αντικείμενα και συσκευές.

· Την 24.5.2015 το πρωί, στα Δενδρά, μπήκαν σε οικία ημεδαπής και αφαίρεσαν χρυσαφικά.

Συνολικά, από την παραπάνω εγκληματική τους δράση, είχαν αφαιρέσει χρήματα, χρυσαφικά, ηλεκτρικές συσκευές, είδη διατροφής και αντικείμενα, που η αξία τους ξεπερνά τις -12.500- ευρώ, σύμφωνα με τους ιδιοκτήτες τους.

Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ναυπλίου.

Η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο, συνεχίζονται από το Τμήμα Ασφαλείας Ναυπλίου, για την ταυτοποίηση των συνεργών του 18χρονου, καθώς και για την εξακρίβωση της τυχόν συμμετοχής τους σε διάπραξη παρόμοιων αδικημάτων.