ΑθλητισμόςΑρχείο

Εντυπωσιακό το Τρίαθλο στην Παλιά Πόλη του Ναυπλίου

Μία πρωτόγνωρη εμπειρία, έζησαν όσοι βρέθηκαν στο Ναύπλιο την τελευταία ημέρα της άνοιξης. Το σημερινό Τρίαθλο ήταν κάτι το ξεχωριστό για τους θεατές αλλά και για τους τριαθλητές, αφού ο αγώνας δρόμου μέσα στα σοκάκια της παλιάς πόλης Ναυπλίου ήταν σίγουρα κάτι μοναδικό γι’ αυτούς.
 

Ο πολύ απαιτητικός για τους αθλητές αγώνας ολοκληρώθηκε ομαλά, χωρίς σοβαρά απρόοπτα, και με την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης να συμβάλει κι’ αυτή τα μέγιστα όπου χρειάστηκε. Ο Δήμος Ναυπλιέων, οι αστυνομικές αρχές και το λιμενικό βρέθηκαν στις επάλξεις και στην πρώτη γραμμή, προσφέροντας πολύτιμες υπηρεσίες καθ’ όλη την διάρκεια των αθλητικών εκδηλώσεων αλλά και με το πέρας αυτών. Περίπου 350 αθλητές και αθλήτριες έλαβαν μέρος και η ικανοποίηση ήταν έκδηλη στα πρόσωπά τους μετά τον αγώνα, παρά την φυσιολογική κόπωση από την υπερπροσπάθεια και ανεξαρτήτως επιδόσεων.
 

Το Τρίαθλο είναι ένας αγώνας αντοχής αλλά και τεχνικής, που συνδυάζει τρία αγωνίσματα χωρίς κενά μεταξύ τους, Το Κολύμπι, το Τρέξιμο και το Ποδήλατο. Στο 1ο Τρίαθλο του Ναυπλίου η Κολύμβηση περιελάμβανε 750 μέτρα σε ανοιχτή θάλασσα, από τις μπανιέρες μέχρι τον φάρο. Η ποδηλασία των 20 χλμ. έγινε επί της παραλιακής Ναυπλίου – Νέας Κίου Μύλων με αφετηρία και τερματισμό τον φάρο. Και τέλος το τρέξιμο ήταν και το πιο ενδιαφέρον αφού η διαδρομή των 5χλμ. διέσχιζε τα σοκάκια της παλιάς πόλης του Ναυπλίου. Όχι κι’ άσχημη εικόνα για έναν αθλητή.
 

Την διοργάνωση είχε αναλάβει ο Δήμος Ναυπλιέων και η εταιρεία “diaplous ssda”,  με  συνδιοργανωτές την εταιρεία “CAREFULL” και τον αθλητικό σύλλογο “ΝΗΡΗΙΔΑ”.

Εκτός από τον αγώνα ενηλίκων που πραγματοποιήθηκε σήμερα, εχθές είχαμε και αγώνα παιδιών, δημοτικών και γυμνασίων, σε μικρότερες φυσικά αποστάσεις.
 

Μετά τον αγώνα ακολούθησε DJ Party με πολύ μουσική και κέφι, ενώ οι πεινασμένοι τριαθλητές με τους φίλους και τις οικογένειές τους τίμησαν δεόντως τις γύρω ταβέρνες, ενώ παράλληλα απόλαυσαν τον καφέ τους και περιηγήθηκαν στα αξιοθέατα της πόλης.