ΠολιτισμόςΑρχείο

Καλοκαιρινό Eurocamp για νεαρούς Πελοποννήσιους στην Γερμανία

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου, στο πλαίσιο της εξωστρέφειάς της, έχει αναπτύξει διμερείς σχέσεις με το κρατίδιο του Hessen της Γερμανίας με σκοπό τη συνεργασία σε τομείς όπως του θεματικού και μαθητικού τουρισμού και του αθλητισμού.

Το κρατίδιο του Έσσεν διοργανώνει στο Edersee και στο Wetzlar, από 12 μέχρι 24 Ιουλίου 2015, Eurocamp με τη συμμετοχή νέων από τις περιοχές Yaroslawl και St. Petersburg (Ρωσία), Wielkopolska (Πολωνία), Frydek – Mistek (Τσεχία), Verona (Ιταλία), Emilia – Romagna (Ιταλία), Navarra (Ισπανία), Mora (Πορτογαλία), Gotland (Σουηδία), Έσσεν (Γερμανία) και Πελοποννήσου (Ελλάδα).

Η κατασκήνωση θα έχει ως θέμα «Οι Πρόσφυγες στην Ευρώπη –  Τι μπορεί να προσφέρει ο Αθλητισμός στην κουλτούρα της φιλοξενίας». Αναλύστε την κατάσταση των προσφύγων στην περιοχή σας και προσπαθήστε να βρείτε αθλητικές δραστηριότητες για να τους υποστηρίξετε (οι ομάδες θα πρέπει να επεξεργαστούν το θέμα πριν τη μετάβασή τους στην κατασκήνωση και να συζητήσουν τα αποτελέσματά τους με τους λοιπούς συμμετέχοντες).

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει αθλητικές δραστηριότητες, επισκέψεις σε πολιτιστικά μνημεία και περιοχές φυσικού κάλλους της περιοχής, ημερίδες, κλπ.

Καλούνται οι ενδιαφερόμενοι νέοι-νέες, ηλικίας 18 – 20 ετών, γνώστες ξένης γλώσσας (κατά προτίμηση Γερμανικής) να υποβάλλουν το αίτημά τους ηλεκτρονικά στην ηλεκτρονική διεύθυνση [email protected] μέχρι τη Δευτέρα 15 Ιουνίου 2015.

Κάθε βράδυ θα υπάρχει ειδικό πρόγραμμα αφιερωμένο στην κάθε Περιφέρεια και θα περιλαμβάνει ομαδικά παιχνίδια, σκετς, τραγούδια, χορούς, video clips, κλπ που θα μπορέσουν να φέρουν την κουλτούρα και τις παραδόσεις της κάθε Περιφέρειας κοντά στις υπόλοιπες.

Δείτε το ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Η φιλοξενία στην κατασκήνωση (διανυκτέρευση, γεύματα, μετακινήσεις, κλπ) είναι δωρεάν για τους συμμετέχοντες. Το κόστος των αεροπορικών εισιτηρίων καλούνται να καλύψουν οι ίδιοι οι συμμετέχοντες.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθυνθείτε στην κα Μάγκλαρη (τηλ: 2713601116) και να επισκεφθείτε τους κάτωθι συνδέσμους:

www.sportjugend-hessen.de
www.jugendreisen-hessen.de