ΠολιτικήΑρχείο

Ερώτηση Ανδριανού για τις απροειδοποίητες διακοπές ρεύματος

Ο Βουλευτής Αργολίδας της Νέας Δημοκρατίας Γιάννης Ανδριανός κατέθεσε στη Βουλή Ερώτηση προς τον Υπουργό Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Π. Λαφαζάνη με θέμα τα σημαντικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν επαγγελματίες από την διακοπή της παροχής ρεύματος από την ΔΕΗ λόγω απλήρωτων οφειλών, χωρίς προειδοποίηση για την άμεσα επικείμενη διακοπή.

Το κείμενο της Ερώτησης έχει ως εξής:
«Το τελευταίο διάστημα, τεχνικά κλιμάκια της ΔΕΗ προβαίνουν σε διακοπή της παροχής ρεύματος σε επαγγελματίες με απλήρωτες οφειλές, χωρίς όμως να τους προειδοποιήσουν σχετικά για την άμεσα επικείμενη διακοπή.

Η πρακτική αυτή προκαλεί μεγάλα προβλήματα στους επαγγελματίες αυτούς που ούτως ή άλλως έχουν να αντιμετωπίσουν τις οξύτατες συνέπειες της οικονομικής κρίσης. Σε πολλές μάλιστα περιπτώσεις, η διακοπή του ρεύματος οδηγεί σε καταστροφή ευπαθών εμπορευμάτων που συντηρούνται σε ψυγεία κλπ.

Κατόπιν αυτού, καθίσταται επιτακτικά αναγκαίο, αφενός η ΔΕΗ να προβαίνει σε τελική προειδοποίηση λίγες μέρες πριν την διακοπή του ρεύματος, ώστε οι επαγγελματίες να μην υφίστανται τουλάχιστον περαιτέρω δυσβάσταχτες ζημιές, και αφετέρου να επανεξετάσει επί το ακόμα ελαστικότερο τις δυνατότητες ρύθμισης των εκκρεμών οφειλών λόγω της κατάστασης που έχει διαμορφωθεί στην πραγματική οικονομία.

Τούτων δοθέντων,

ΕΡΩΤΑΤΑΙ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ:
1. Ποιες ενέργειες θα αναληφθούν για την υιοθέτηση της πρακτικής από την ΔΕΗ της τελικής προειδοποίησης των οφειλετών λίγες μέρες πριν την διακοπή του ρεύματος για την αποφυγή πρόκλησης περαιτέρω δυσβάσταχτων ζημιών σε αυτούς καθώς και για την επί το ελαστικότερο επανεξέταση των δυνατοτήτων ρύθμισης των εκκρεμών οφειλών».