ΡεπορτάζΑρχείο

Στάχτη και μπούρμπερη κινδυνεύει να γίνει ο σταθμός του ΟΣΕ στις Μυκήνες!

Παίζει να είμαστε η μόναδική χώρα στην Ευρώπη η οποία δεν σέβεται την ιστορία της. Αλλιώς δεν εξηγούνται όλα αυτά που συβαίνουν και που θέτουν σε κίνδυνο τους αρχαιολογικούς μας χώρους και τα ιστορικά μνημεία.

Από τη μία έχουμε το ντροπιαστικό θέαμα με τους αρχαιολογικούς χώρους του Άργους, όπου τα ξερόχορτα κοντεύουν να σκεπάσουν το Αρχαίο Θέατρο, και όχι μόνο! Το θέμα ανέδειξε ΠΡΩΤΗ η έντυπη έκδοση του “Αναγνώστη” σε ρεπορτάζ με τίτλο “Χορτάριασε η Ιστορία του Άργους (Πέμπτη 28/5/2015).

Αυτό όμως δεν είναι το μόνο δείγμα ασέβειας προς την ιστορία μας. Το θέαμα στον σιδηροδρομικό σταθμό των Μυκηνών που βρίσκεται στα Φίχτια είναι εξίσου αποκρουστικό και συνάμα επικίνδυνο. Όπως βλέπετε και στις φωτογραφίες ο χώρος μπροστά και γύρω από το κτίριο έχει καλυφθεί από ξερόχορτα, τα οποία ο ιδιοκτήτης του οικοπέδου, δηλαδή ο ΟΣΕ, μάλλον θεώρησε περιττό να πάει να τα κόψει.
 

Έτσι που το βλέπουμε μάλλον δεν θέλει και πολύ να αρπάξει καμιά φωτιά και να απανθρακώσει έναν από τους πρώτους σιδηροδρομικούς σταθμούς στην Ελλάδα, κατασκευασμένο το 1890 και κηρυγμένο από το Υπουργείο Πολιτισμού ως μνημείο Πολιτιστικής κληρονομιάς. Ο σταθμός μάλιστα βρίσκεται σε κατοικημένη περιοχή και τριγύρω υπάρχουν σπίτια τα οποία κινδυνεύουν και αυτά να καούν μαζί με το ρημαγμένο μνημείο του ΟΣΕ.

Εκεί κοντά υπάρχει επίσης σχολείο και παιδική χαρά, όπου τα παιδάκια παίζουν ανέμελα, εκτός κι’ αν κάποιο φίδι πεταχτεί από το διπλανό “χωράφι” (έτσι όπως έχει καταντήσει), και δαγκώσει κάποιο από αυτά.
 


Αναρρωτιόμαστε, αυτή η διάταξη που δημοσίευσε ο Δήμος Άργους – Μυκηνών στις 8 Μαϊου και που καλούσε τους ιδιοκτήτες οικοπέδων σε κατοικημένες περιοχές να τακτοποιήσουν τα ξηρόχορτα εντός δεκαημέρου, αλλιώς θα αναλάμβανε την αποψίλωση ο Δήμος χρεώνοντας τα έξοδα στον ιδιοκτήτη, ισχύει στην περίπτωση του ΟΣΕ; Και σε κάθε περίπτωση, έχει ειδοποιηθεί ο αμελής ιδιοκτήτης του οικοπέδου ώστε να τακτοποιήσει τα του οίκου του;  
 

Είναι αλήθεια πως αν αυτή η βραδυφλεγής βόμβα διατηρηθεί έτσι μέσα στο θέρος, τότε κινδυνεύει να εκραγεί, με απρόβλεπτες συνέπειες!
 
Φωτογραφίες: Δημήτρης Δανόπουλος
 
Κ.Κ.