ΚοινωνίαΑρχείο

Επίθεση τσιγγάνων με πέτρες και ρόπαλα σε πυροσβέστες στο Αργολικό

Με την οργή των τσιγγάνων που μένουν σε παρακείμενο καταυλισμό βρέθηκαν αντιμέτωποι άντρες της πυροσβεστικής που είχαν σπεύσει στο σημείο για να κατασβέσουν πυρκαγιά που είχε ξεσπάσει στο Αργολικό το βράδυ της Πέμπτης (4/6/2015).

Αρχικά τους την έπεσαν παιδιά πετώντας πέτρες στο όχημα που επέβαιναν, την ώρα που προσπαθούσαν να σβήσουν τη φωτιά. Στη συνέχεια όμως ήρθαν προς ενίσχυση και μεγαλύτεροι σε ηλικία οι οποίοι ήταν εξοπλισμένοι με ρόπαλα και άλλα αιχμηρά αντικείμενα, με τα οποία έβαλαν κατά του πυροσβεστικού οχήματος, το οποίο και προσπάθησαν να καταλάβουν, χωρίς όμως αποτέλεσμα.

Από την επίθεση των τσιγγάνων προκλήθηκαν μόνο μικρές υλικές ζημιές σε ένα όχημα, ενώ οι πυροσβέστες έσβησαν τη φωτιά κι απομακρύνθηκαν χωρίς να υπάρξει τραυματισμός.

Οι πυροσβέστες που βρίσκονταν ακάλυπτοι έξω από το όχημα τράπηκαν έντρομοι σε φυγή, ενώ παράλληλα ζητήθηκε η συνδρομή της αστυνομίας η οποία και έσπευσε στο σημείο για να προστατεύσει τους πυροσβέστες και να ερευνήσει για τους δράστες. τελευταία νέα anagnostis.org

Η φωτιά σβήστηκε τελικά, και ζημιές περιορίστηκαν σε ένα σπασμένο παρμπρίζ του πυροσβεστικού οχήματος που δέχθηκε την επίθεση. Η αστυνομία ερευνά το συμβάν και επιχειρεί στον καταυλισμό.

Δεν έχει γίνει ακόμα γνωστό τι ήταν αυτό που ώθησε τους τσιγγάνους να τα βάλουν με τους πυροσβέστες, αν και σπάνια επιτίθενται χωρίς λόγο. Δεν είναι πάντως η πρώτη φορά που μέλη της συγκεκριμένης φυλής συμπλέκονται με πυροσβέστες την ώρα που επιχειρούν, αφού κάτι ανάλογο θυμόμαστε να είχε συμβεί προ διετίας σε Ρηγανόκαμπο Πάτρας και Γαστούνη Ηλείας αλλά και πέρσι στον Ασπρόπυργο. Μάλιστα είναι η δεύτερη φορά σε σύντομο χρονικό διάστημα που παρατηρείται επίθεση σε όργανα της τάξης, αφού πριν λίγες εβδομάδες θύμα είχε πέσει αστυνομικός στα δικαστήρια Ναυπλίου. Εικασίες για τα αίτια μπορούμε να κάνουμε, αλλά καλύτερα να περιμένουμε τις επίσημες ανακοινώσεις της αστυνομίας.