ΚοινωνίαΑρχείο

Ανατροπή-θρίλερ στην υπόθεση του 42χρονου ναυτικού που βρέθηκε νεκρός στην Κοιλάδα (Web TV)

Η αρχική πεποίθηση ότι ο 42χρονος ναυτικός Θανάσης Λάμπρου αυτοκτόνησε, ανατρέπεται και μια στυγερή δολοφονία αποκαλύπτεται…

Μάρτυρες στην Κοιλάδα Ερμιονίδας όπου έμενε και βρέθηκε νεκρός, έσπασαν τη σιωπή τους και μετέφεραν στο «Φως στο Τούνελ» και την Αγγελική Νικολούλη σημαντικές πληροφορίες που ανοίγουν νέο δρόμο στην έρευνα.

Το χρονικό του εγκλήματος:

Το θύμα ήταν καπετάνιος στο κότερο της οικογένειας Γουλανδρή. Το μεσημέρι της Δευτέρας 8 Δεκεμβρίου 2014, βρέθηκε πυροβολημένος, πεσμένος μπρούμυτα σε μια λίμνη αίματος στην αυλή του σπιτιού του καλύτερου φίλου του. Το φονικό περίστροφο που ήταν καλυμμένο με το κεφάλι του και το δεξί του χέρι , ανήκε στο φίλο του. Δικό του ήταν και το ματωμένο μαχαίρι που βρέθηκε δίπλα στο θύμα. Ο ίδιος άνθρωπος τον βρήκε αιμόφυρτο στην αυλή του…

Τελευταία νέα
Το σκηνικό στον τόπο ήταν στημένο για να δείξει αυτοκτονία. Οι έρευνες όμως των αστυνομικών της Ασφάλειας Ναυπλίου και των Εγκληματολογικών Εργαστηρίων της ΕΛ.ΑΣ. φέρνουν στο φως τη δολοφονία. Οι σφαίρες που δέχτηκε στο στήθος και στο κεφάλι, προέρχονταν από το ίδιο 32άρι περίστροφο του φίλου του. Στο μύλο όμως του όπλου βρέθηκε μόνο ένας κάλυκας. Τα ρούχα που φορούσε ήταν τρύπια από τις σφαίρες, ήταν βγαλμένα και πεταμένα δίπλα του.

Το φονικό όπλο αρχικά ήταν σε κάποιο συρτάρι του σπιτιού, η εξωτερική πόρτα του οποίου βρέθηκε κλειδωμένη. Τα κλειδιά της πόρτας ήταν στο μπρελόκ του θύματος στη μίζα της μηχανής του. Τον καπετάνιο βρήκε ο φίλος του και ιδιοκτήτης του σπιτιού αλλά Αστυνομία και γιατρός έφτασαν στον τόπο πολύ αργότερα. Κατά τη μεταφορά του στο Ιατρικό Κέντρο Κρανιδίου ο Θανάσης. Λάμπρου ξεψύχησε.

Τι λένε οι μάρτυρες;

Μάρτυρες που τον είδαν με τη μηχανή του μετά τις έντεκα και μισή το πρωί στον κεντρικό δρόμο που οδηγούσε στο σπίτι του φίλου του, μίλησαν στο « Φως στο Τούνελ». Περιέγραψαν έναν Θανάση αφηρημένο, που δεν ανταποκρινόταν στους χαιρετισμούς τους.

Ο ξάδελφος του που ήταν το τελευταίο άτομο που του μίλησε στο τηλέφωνο γύρω στις έντεκα και είκοσι, ανέφερε στην εκπομπή ότι ήταν στο σπίτι του ήρεμος. Άγνωστο για ποιο λόγο αμέσως μετά πήρε τη μηχανή του κι έφυγε σαν κάτι να ήθελε να ελέγξει. Το γεγονός ότι άφησε στο σπίτι του το τσαντάκι, το κινητό και τα τσιγάρα που δεν αποχωριζόταν ποτέ, δείχνει την ξαφνική φυγή του.

Ο μάρτυρας-κλειδί: Είδα το Θανάση χτυπημένο και τη μπλούζα του βγαλμένη…

Η εκπομπή της Αγγελικής Νικολούλη εντόπισε έναν  σημαντικό μάρτυρα που βρέθηκε στο τόπο του εγκλήματος πριν ακόμα φτάσει η Αστυνομία. Εκείνο το μεσημέρι γύρω στις δύο επέστρεφε προς το σπίτι του, στην Κοιλάδα. Είδε τον γείτονα του τον Τάκη μαζί με ένα φίλο του να στέκονται στην αυλή φανερά αναστατωμένοι. Δείτε στο παρακάτω βίντεο πως περιγράφει τις σκηνές που εκτυλίχθηκαν.

Παρέμβαση Υπουργού:

Η αδελφή του θύματος έστειλε επιστολή στους αρμόδιους Υπουργούς για να επισπευτεί η έρευνα ώστε να βρεθούν οι ένοχοι. Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, ενημέρωσε την οικογένεια ότι μια επιπλέον ομάδα αστυνομικών θα ερευνήσει περαιτέρω την υπόθεση. Η προανάκριση πήρε τετράμηνη παράταση, κατόπιν έγγραφης παραγγελίας του Εισαγγελέα Πρωτοδικών της περιοχής.

Τι λέει η σύζυγος;

Η σύζυγος του θύματος Δήμητρα Λάμπρου-Βούλγαρη, περιέγραψε στην κάμερα του «Φως στο Τούνελ» όσα έζησε εκείνη τη μοιραία Δευτέρα 8 Δεκεμβρίου 2014.

Τι λένε η αδελφή και ο γαμπρός του;

« Στην αρχή νομίζαμε ότι ήταν αυτοκτονία με τη μία σφαίρα που βρέθηκε στο θώρακα. Ο ιατροδικαστής μας είπε ότι ο Θανάσης είχε κι άλλη μια σφαίρα στο κεφάλι κι από τότε άλλαξαν όλα…» είπε στην εκπομπή η αδελφή του θύματος Αθανασία Λάμπρου.

Τι λέει ο άνθρωπος με τον οποίο το θύμα βρισκόταν σε αντιδικία;

Η εκπομπή μίλησε με τον άνθρωπο με τον οποίο το θύμα βρισκόταν σε αντιδικία και κατέγραψε τη δική του εκδοχή για όσα ακούγονται στη μικρή κοινωνία της Κοιλάδας. Σύμφωνα με φήμες, η δίκη για την υπόθεση τους θα γινόταν την επομένη της δολοφονίας. Όπως ο ίδιος ξεκαθάρισε μιλώντας στην εκπομπή, η δίκη είχε προγραμματιστεί για τον Μάιο του 2015, περίπου έξι μήνες αργότερα από το φονικό.

Όπως είπε είχαν από παλιά διαφορές μεταξύ τους αλλά είχε επιλέξει να τις επιλύσει μέσω της δικαστικής οδού διεκδικώντας από το θύμα περίπου 25 χιλιάδες ευρώ. Πριν από ενάμιση χρόνο ο Λάμπρου έσπασε το παρμπρίζ του αυτοκινήτου του μάρτυρα, επειδή ήταν θυμωμένος με έναν ανιψιό του.

Ο μάρτυρας την ώρα της δολοφονίας βρισκόταν στην εργασία του στο Άργος και ενημερώθηκε για το συμβάν το απόγευμα της ίδιας μέρας.