ΑυτοδιοίκησηΑρχείο

Ο Δήμος Ναυπλιέων ενισχύει τις υπάρχουσες κοινωνικές δομές

Σε απάντηση της ανακοίνωσης που εξέδωσε η δημοτική παράταξη ΑΥΡΑ του Παντελή Κοκκινόπουλου και με την οποία ζητούσε από τον δήμο Ναυπλιέων να αναλάβει να τρέξει δικά του συσσίτια, ο Δήμος Ναυπλιέων απαντά πως προτεραιότητα της δημοτικής αρχής ήταν και παραμένει η στήριξη των ήδη υπάρχοντων κοινωνικών δομών και όχι η δημιουργία νέων, κάνοντας λόγο για συνεχή αρνητισμό από την πλευρά της αντιπολίτευσης.

Όπως αναφέρεται από την δημοτική αρχή:

Αρνητική ¨Αύρα¨ συνέχεια

Αδυναμία αντίληψης ή οπορτουνισμός;;
Αρνητική Αύρα συνέχεια

Είναι δεδομένο και χιλιοειπωμένο ότι ο Δήμος έχει επιλέξει την στήριξη δομών που αντιμετωπίζουν την Ανθρωπιστική κρίση.

Όταν ξεκίνησε η προσπάθεια είχε δύο επιλογές. 
Την δημιουργία από την αρχή νέων δομών, αδιαφορώντας για ότι υπήρχε ή να στηρίξει, με πρωτοβουλίες και εισφορά υπάρχουσες δομές που επιτελούσαν και επιτελούν συγκεκριμένο έργο. 

Όποιος ξέρει την αλφάβητο της κοινωνικής οικονομίας γνωρίζει πως η καλύτερη πρακτική είναι η στήριξη δομών που είδη λειτουργούν. Αυτό και για λόγους διαχείρισης αλλά και λόγους πολιτικής (σεβασμός στην αυτονομία κλπ).

Ο Δήμος επέλεξε το δεύτερο αν και θα ήταν πιο πιασάρικο να φτιάξει καινούργιες και να καμώνεται τον πρωτοπόρο.

Δεν είμαστε όμως και ούτε θα γίνουμε οπορτουνιστές (στην καθομιλουμένη καιροσκόποι), όπως οι συντάκτες της ανακοίνωσης της Αύρας που εμφανίζονται να παραβιάζουν ανοικτές πόρτες.

Η Δημοτική αρχή από την πρώτη μέρα φρόντισε, φροντίζει, και θα φροντίζει για την, κατά το δυνατόν, ελάφρυνση των συνεπειών της κρίσης.

Οι πράξεις και τα έργα μιλούν.