ΕυρώπηΑρχείο

Π. Καρβούνης στη ΝΕΡΙΤ: «Υπάρχει πρόθεση για μια αμοιβαίως επωφελή συμφωνία»

Ο Πάνος Καρβούνης υπογράμμισε την αμοιβαία θέληση Ελλάδας και Ευρωπαίων εταίρων για επίτευξη συμφωνίας έως τα τέλη Ιουνίου. Όπως σημείωσε, «οι θεσμοί θέτουν τους στόχους, ενώ η χώρα αποφασίζει τα μέτρα» . Επιπλέον, ησυμφωνία της 20ής Φεβρουαρίου δίνει την ευελιξία στην Ελλάδα να προσδιορίσει τα μέτρα και να προτείνει το ύψος του πρωτογενούς πλεονάσματος, γεγονός που αποδεικνύει ότι η αλλαγή στους συσχετισμούς των πολιτικών δυνάμεων στη χώρα ελήφθη υπ’ όψη  από τους θεσμούς και αυτό είναι «το μεγαλείο της Ευρώπης: παρά τη διαφορετικότητα να είμαστε ενωμένοι».
Στη συνέχεια, ο Επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αναφέρθηκε στο χρέος της Ελλάδας, σημειώνοντας ότι οι εταίροι έχουν δεσμευτεί για την βιωσιμότητα του.
Αναφορικά με τη συμπλήρωση ενός έτους από τις Ευρωεκλογές, αναγνώρισε ότι η έξοδος της Ελλάδας από την κρίση αναδείχθηκε σε πανευρωπαϊκό θέμα που μονοπώλησε όχι μόνο το εθνικό και ευρωπαϊκό, αλλά και το παγκόσμιο ενδιαφέρον.
Ωστόσο, ο κ. Καρβούνης υπογράμμισε ότι η ατζέντα της Ευρωπαϊκής Ένωσης έχει πλέον μετατεθεί από τη δημοσιονομική προσαρμογή στην ανάπτυξη, παράλληλα με την υλοποίηση διαρθρωτικών αλλαγών. Όπως εξήγησε,«ένα χρόνο μετά βρισκόμαστε σε περίοδο υλοποίησης όλων των προεκλογικών ανακοινώσεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, γεγονός που τιμά την ΕΕ». Συγκεκριμένα:

Μπορείτε να παρακολουθήσετε ολόκληρη τη συνέντευξη στον παρακάτω σύνδεσμο:
http://webtv.nerit.gr/katigories/enimerosi/06ion2015-europe/

 
Ολοκληρώνοντας, ο κ. Καρβούνης υπογράμμισε ότι η Ελλάδα, αφ’ ης στιγμής εξέλθει από την κρίση και επανέλθει στην κανονικότητα, θα αντλήσει οφέλη από όλη αυτήν την ανάπτυξη. Επιπλέον, τόνισε ότι η δημοκρατική νομιμοποίηση του Προέδρου Juncker, ως προεδρεύοντος του κόμματος που αναδείχθηκε πρώτο στις Ευρωεκλογές, του επιτρέπει να διαδραματίζει έναν ιδιαίτερα ενεργό ρόλο έναντι των υπόλοιπων θεσμών και των Ευρωπαίων ηγετών και τέλος υπογράμμισε τα φιλελληνικά αισθήματα που τον διέπουν.