ΚοινωνίαΑρχείο

Επίσκεψη της οικονομικής αστυνομίας σε ταβέρνες στο Ναύπλιο-Χειροπέδες σε δύο!

Εφόδους σε ταβέρνες και εστιατόρια του Ναυπλίου, στο πλαίσιο στοχευμένων δράσεων για την εφαρμογή της φορολογικής και ασφαλιστικής νομοθεσίας, πραγματοποίησαν το Σάββατο στελέχη της Οικονομικής Αστυνομίας από την Αθήνα.  

Κατά τους ελέγχους, που στράφηκαν κυρίως σε επιχειρήσεις εστίασης, βρέθηκε ταβέρνα χωρίς άδεια λειτουργίας που δεν είχε κόψει αποδείξεις σε δεκατρία τραπέζια, ενώ το ίδιο φαινόμενο αλλά σε μικρότερη έκταση παρατηρήθηκε και σε δεύτερη ταβέρνα. Παράλληλα βρέθηκαν δύο αδήλωτοι εργαζόμενοι, ενώ η οικονομική αστυνομία προχώρησε και σε δύο συλλήψεις. Να θυμίσουμε πως ανάλογοι έλεγχοι είχαν πραγματοποιηθεί το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος, όπου πάλι είχαν διαπιστωθεί παραβάσεις και είχαν οδηγήσει σε συλλήψεις.

Συγκεκριμένα κατά τους ελέγχους διαπιστώθηκαν τα ακόλουθα:

– Κατάστημα (ταβέρνα) δεν είχε άδεια της αρμόδιας αρχής για τη λειτουργία του, ενώ δεν είχαν εκδοθεί σε 13 τραπέζια με πελάτες αποδείξεις για τα προσφερόμενα είδη (φαγητά-ποτά), συνολικής αξίας 452 ευρώ. Επίσης, βρέθηκε να απασχολείται ένας εργαζόμενος χωρίς να αναγράφεται στους πίνακες προσωπικού. Η 45χρονη ημεδαπή, ιδιοκτήτρια του καταστήματος και ο 45χρονος ημεδαπός, προσωρινά υπεύθυνος συνελήφθησαν και σήμερα με την σε βάρος σχηματισθείσα δικογραφία θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ναυπλίου.

– Σε κατάστημα (εστιατόριο-ταβέρνα) διαπιστώθηκε ότι δεν είχαν εκδοθεί σε τέσσερα τραπέζια με πελάτες αποδείξεις για τα προσφερόμενα είδη (φαγητά-ποτά), καθώς και ότι απασχολούνταν ένας εργαζόμενος χωρίς να αναγράφεται στους πίνακες προσωπικού.

Για το σύνολο των παραβάσεων συντάχθηκε έκθεση φορολογικού ελέγχου και θα ενημερωθούν οι αρμόδιες Υπηρεσίες (Δ.Ο.Υ., Ι.Κ.Α.) για την επιβολή διοικητικών προστίμων.