ΡεπορτάζΑρχείο

Η «λίμνη του Κύκνου» – Ο πιο trendy υδροβιότοπος του Ναυπλίου!

Κι’ όμως στο Ναύπλιο έχουμε και υδροβιότοπο! Όχι δεν εννοούμε αυτόν της Νέας Κίου, αυτός είναι έξω από το Ναύπλιο. Εννοούμε μέσα στην πόλη και μάλιστα στο κέντρο της! Εκεί που βρισκόταν κάποτε το εργοστάσιο του Κύκνου και τώρα τα μισοχτισμένα ερείπια της «Αθωνική Development», κείται τώρα μία λιμνούλα με στάσιμα νερά και κάθε λογής ζωντανούς οργανισμούς που συχνάζουν εκεί που κάποτε μας υπόσχονταν ότι θα έρθει η ανάπτυξη.

Απ’ όσο θυμόμαστε η ίδια η κατασκευαστική κάποτε είχε βγάλει και αφίσες -τρομάρα της- προτρέποντας τους Ναυπλιώτες πως η ταλαιπωρία είναι προσωρινή αλλά η ανάπτυξη μόνιμη! Μάλλον θα εννοούσε ότι τα κουφάρια θα είναι μόνιμα…
 

Ο “υδροβιότοπος” αυτός στο κέντρο της πόλης και μέσα σε κατοικημένη περιοχή δεν μπορείς να πεις ότι είναι και τόσο χαριτωμένος, αφού τα νερά είναι στάσιμα και κατά πάσα πιθανότητα μολυσμένα, κάτι που το καθιστά μια υγειoνομική βόμβα με κίνδυνο μετάδοσης μολυσματικών ασθενειών. Συν τοις άλλοις, όπως είναι φυσιολογικό, μέσα στον βάλτο έχουν βρεί καταφύγιο χιλιάδες κουνούπια, πουλιά και φυτά, αναμεμειγμένα με κάθε λογής σκουπιδαριό.
 

Το θέμα έθεσε προ ημερησίας διατάξεως στο πρόσφατο δημοτικό συμβούλιο η Μαργαρίτα Καραμολέγκου, η οποία απηύθυνε ερώτηση προς τον Δήμαρχο Ναυπλιέων, εάν έχει δρομολογηθεί κάποια λύση γι αυτήν την επικίνδυνη εστία μόλυνσης των λιμναζόντων νερών και των κουνουπιών, ειδικά όταν ακριβώς δίπλα υπάρχει και παιδική χαρά.
 

Ο Δημήτρης Κωστούρος απάντησε στην επικεφαλή της “Άλλης Πρότασης”, ότι το γραφείο Πολιτικής Προστασίας έχει έρθει ήδη σε επικοινωνία με τον εργολάβο της εταιρείας και αυτός με τη σειρά του δεσμεύτηκε ότι σε σύντομο χρονικό διάστημα θα αναλάβει να αντλήσει τα νερά και να μπαζώσει την περιοχή ώστε να μην δημιουργηθεί ξανά ανάλογο πρόβλημα. Επίσης ο δήμαρχος Ναυπλιέων σημείωσε πως έχουν ήδη πραγματοποιηθεί ψεκασμοί για την αντιμετώπιση των κουνουπιών.   τελευταία νέα anagnostis.org

Για πρόστιμα στον ιδιοκτήτη πάντως ούτε λόγος…