ΚοινωνίαΑρχείο

Κακιά θαλάσσια ανεμώνη τσίμησε παιδάκι στην Καραθώνα και το έστειλε στο νοσοκομείο!

Το γνωστό “Φύκι της Καραθώνας” δεν είναι η πρώτη φορά που στέλνει άνθρωπο στο νοσοκομείο. Έχει ξανασυμβεί πάλι αρκετές φορές αν και τα τελευταία χρόνια το φαινόμενο είχε κοπάσει. Οι ντόπιοι, στην πλειοψηφία τους, γνωρίζουν καλά ποια σημεία πρέπει να αποφεύγουν ώστε να ελαχιστοποιήσουν τον κίνδυνο. Αυτό δεν ισχύει όμως και για τους Αθηναίους…

Το “θηρίο” λοιπόν ξαναχτύπησε σε μία επίσκεψη Αθηναίων στο Ναύπλιο και ενώ το παιδί της οικογένειας απολάμβανε τις βουτιές του στα καταγάλανα και βραβευμένα με γαλάζια σημαία νερά, ήρθε σε επαφή με το “τέρας”, με αποτέλεσμα να χρειαστεί να μεταφερθεί στο νοσοκομείο.

Τα περιστατικά αυτά είναι μεμονωμένα και γίνονται σε πολύ μικρή συχνότητα, συνεπώς ο κόσμος δεν πρέπει να φοβάται καθώς η παραλία στο μεγαλύτερο μέρος της είναι ασφαλής.

Η θαλάσσια ανεμώνη, στην πραγματικότητα, που τσίμπησε το αγοράκι δεν έδειξε έλεος όπως βλέπετε και στις φωτογραφίες. Οι αφόρητοι πόνοι και το μεγάλο έκζεμα στο πόδι θορύβησαν τους γονείς του παιδιού οι οποίοι επέστρεψαν άρον άρον στην Αθήνα, ενώ το παιδί διεκομίσθη στο Νοσοκομείο Παίδων όπου νοσηλεύτηκε έως ότου υποχωρήσει η μόλυνση.

Οι εικόνες κάνουν τον γύρο του διαδικτύου και φυσικά συνιστούν την “καλύτερη δυσφήμηση” για την περιοχή μας, αν και αυτά τα περιστατικά είναι μεμονωμένα. Κάποια στιγμή, καλό θα ήταν να δοθεί μία οριστική λύση στο πρόβλημα γιατί δεν μπορεί σε αυτή την παραλία να κάνουμε τον σταυρό μας προτού βουτήξουμε…