Τα Χριστούγεννα, όταν φαντάροι του ΚΕΜΧ είχαν επισκεφτεί το δημαρχείο Ναυπλίου, ο Δήμαρχος Ναυπλιέων μεταξύ σοβαρού και αστείου τους είχε τονίσει πως οι έξοδοι στο Ναύπλιο δεν είναι και τόσο συχνοί και να μην σχεδιάζουν διακοπές. Βέβαια τα πράγματα δεν ήσαν τόσο τραγικά όμως μάλλον ήρθε η στιγμή να εκπληρωθεί ο συλλογισμός του Δημάρχου.
Η απόφαση του Υπουργού Εθνικής Αμύνης να διατηρηθούν εκτός παραμεθορίου κέντρα Νεοσυλλέκτων μόνο σε «φτωχές» περιοχές ουσιαστικά αποτέλεσε καμπανάκι για το Ναύπλιο. Χρόνια βέβαια το ΚΕΜΧ είχε πάψει να αποτελεί πηγή πλούτου για την τοπική κοινωνία αφού οι περισσότεροι είναι τα λεγόμενα «βύσματα» που χάρη στους πολιτικούς μένουν κοντά στην μαμά τους. Υπάρχουν βέβαια και οι πιο προνομιούχοι που κατοικοεδρεύουν στην λέσχη, στην βιβλιοθήκη ή στο πολεμικό μουσείο. Όλα αυτά τέρμα αφου όσοι πρόλαβαν, τις ανέσεις τους …οίδαν.
Το ζητούμενο βέβαια δεν είναι τι θα γίνουν οι αξιωματικοί ή η «άμυνα» της πόλης στην περίπτωση που μας επιτεθούν Τζιχαντιστές, αλλά τι θα απογίνουν τόσα στρέμματα γης, που σήμερα φιλοξενούν τις στρατιωτικές εγκαταστάσεις. Θά ναι ένας δύσκολος αγώνας της τοπικής κοινωνίας να αντιμετωπίσει μεγαθήρια που θα τρέξουν να κατασπαράξουν φρέσκια δημόσια γη. Παλιότερα οι δημοτικές αρχές ονειρεύονταν πάρκα και χώρους άθλησης, θέσεις για σχολεία κλπ. σήμερα όμως πονοκεφαλιάζουν, καθώς τα πράγματα είναι πολύ πιο περίπλοκα απ’ ότι πριν ιδρυθεί το ΤΑΙΠΕΔ.
Λουκέτο και στην ΣΕΚ Επιδαύρου:
Μετά την απόφαση του Υπουργείου Παιδείας να κλείσει όλες τις ΣΕΚ, την πληρώνει, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, και η νεοσύστατη Σχολή Επαγγελματικής Κατάρτισης Επιδαύρου, πριν καλά καλά ολοκληρώσουν οι τωρινοί μαθητές τις σπουδές τους. Ίσως το πιο γρήγορο κλείσιμο σχολής που έχει γίνει ποτέ, και χωρίς να το αξίζει, αφού οι τέσσερις ειδικότητες (Τυροκομία, Μελισσοκομία, Δασοκομία, Λιθοξοΐα) είναι άμεσα συνδεδεμένες με την πρωτογενή παραγωγή και δεν διδάσκονται πουθενά αλλού στην Ελλάδα.