ΠολιτισμόςΑρχείο

Τα παιδιά της Ερμιονίδας ήρθαν σε επαφή με τον μαγικό κόσμο της όπερας

Το Εθνικό Ωδείο Παράρτημα Κρανιδίου, ο Θεατρικός Όμιλος Ερμιονίδας και η Φιλαρμονική του Δήμου Ερμιονίδας παρουσίασαν στις 17 και 18 Ιουνίου 2015 στον πολυχώρο ARTIKI, το μουσικό παραμύθι “Η Χιονάτη και οι εφτά (συν έντεκα) νάνοι”, μια εξαιρετική μουσικοθεατρική παράσταση η οποία ενθουσίασε και ξεσήκωσε το κοινό, που είχε γεμίσει ασφυκτικά το θέατρο και στις δύο παραστάσεις.

Το κείμενο, το λιμπρέτο και η μουσική επιμέλεια ήταν της διευθύντριας του Εθνικού Ωδείου Κρανιδίου κας Δήμητρας Τούσσα, ενώ η σκηνοθεσία ήταν του Προέδρου του Θεατρικού Ομίλου Ερμιονίδας κ. Δημήτρη Σίδερη.
 

Στους ρόλους των νάνων ήταν παιδιά από την Παιδική Χορωδία του Εθνικού Ωδείου Κρανιδίου, στο ρόλο της Χιονάτης ήταν η κ. Ναταλία Μαρκάκη, στο ρόλο της Μητριάς η κ. Βίκυ Παπάζογλου και στους ρόλους των Πρίγκηπα και Καθρέφτη ο κ. Γιώργος Δημαράκης.

Μουσική έπαιξαν ο καθηγητής πιάνου του Εθνικού Ωδείου Κρανιδίου κ. Ανδρέας Ρεντούλης, μαθητές πιάνου του  Εθνικού Ωδείου Κρανιδίου και το Κουϊντέντο Πνευστών της Φιλαρμονικής του Δήμου Ερμιονίδας.
 

Ακούστηκαν μουσικές από γνωστές όπερες των Tchaikovsky, Schubert, Brahms,Donizetti, Bizet, Glinka, Beethoven, Verdi, Scarlatti, Wagner και Rossini.

Η παράσταση απέσπασε τα διθυραμβικά σχόλια των θεατών και πέτυχε να φέρει σε επαφή μικρούς και μεγάλους με τον μαγικό κόσμο της όπερας.
 

Λόγω της τεράστιας επιτυχίας που είχε και της μεγάλης ζήτησης που δεν ικανοποιήθηκε, η παράσταση θα επαναληφθεί στις αρχές Αυγούστου σε ανοικτό χώρο.