ΠολιτισμόςΑρχείο

Οι γιγάντιοι σκελετοί των Μυκηνών – Αποκαλυπτικό βίντεο!

Υπάρχουν πάμπολες λαϊκές παραδόσεις που διασώζουν την ύπαρξη γιγάντων μέχρι σήμερα. Υπάρχουν αναφορές στην Παλαιά Διαθήκη, αλλά και αναφορές αρχαίων συγγραφέων (Παυσανίας, Φιλόστρατος, κ.α.). Όμως οι μαρτυρίες δεν περιορίζονται απλά και μόνο σε πληροφορίες. Υπάρχουν και ευρήματα, τα οποία περικλείουν ένα μυστήριο, καθώς δεν τα έχει δει κανείς (πλην αυτών που τα ανέσκαψαν) από κοντά. 

Μεταξύ άλλων ο αρχαιολόγος Σλήμαν είχε ανακαλύψει στις Μυκήνες, σκελετούς της Ομηρικής περιόδου, ύψους 2,05 – 2,25 μέτρων οι οποίοι έχουν εξαφανιστεί.

Στο παρακάτω βίντεο απεικονίζονται (όπως ισχυρίζεται αυτός που το ανέβασε) εικόνες από ανασκαφές που έχουν γίνει γύρω από την περιοχή των Μυκηνών:

Οι γίγαντες των Μυκηνών:

Πολύ χαρακτηριστικά είναι τα περίφημα «κυκλώπεια τείχη» των Μυκηνών, που πολλοί αρχαιολόγοι πιστεύουν, ότι χτίστηκαν για να εξυπηρετήσουν όντα με διαστάσεις γιγάντων και που δεν θα μπορούσαν να δημιουργηθούν από ανθρώπους του σημερινού μεγέθους…

Όμως σε ανασκαφές που έγιναν στην Αρχαία Πρόσυμνα της Αργολίδας, κοντά στα Κυκλώπεια τείχη των Μυκηνών, έγινε λόγος πριν από μερικά μόνο χρόνια για την ανακάλυψη βαθιά μέσα στο χώμα ανθρώπινων σκελετών ύψους… σχεδόν 5-6 μέτρων!!! Η απόκρυψη όμως των συγκεκριμένων ευρημάτων, προκαλεί υποψίες…

Άλλα ευρήματα:

Ευρήματα έχουν ανασκαφεί και σε άλλες περιοχές της Πελοποννήσου, καθώς και σε Εύβοια, Ύδρα και Σπέτσες! Οι πιο γνωστοί είναι οι γίγαντες της Μεσσηνίας (που αναφέρονται σε δημοσίευμα της εφημερίδας “ΕΜΠΡΟΣ” το 1900), οι τάφοι που βρέθηκαν σε Μεγαλόπολη και Φενεό Κορινθίας, καθώς επίσης και τα γιγάντια οστά που βρέθηκαν σε Επισκοπή Εύβοιας και Πελάνα Λακωνίας.

Επίσης, τα τελευταία 50 χρόνια πολλοί σκελετοί που βρέθηκαν στην Ελλάδα, δόθηκαν στο εξωτερικό, άγνωστο γιατί… Αυτή η πληροφορία ανήκει στον κορυφαίο ανθρωπολόγο και πρόεδρο της Ελληνικής Ανθρωπολογικής Εταιρείας, Νίκο Πουλιανό, ο οποίος αναφερεται σε 50.000 σκελετούς! Ακόμα στην πραγματικότητα κανείς δεν ξέρει τι απέγιναν οι σκελετοί της Ομηρικής περιόδου, ύψους 2,05-2,25 μέτρων που βρήκε ο Σλήμαν στις Μυκήνες.