ΠολιτισμόςΑρχείο

Τα νέα του Φεστιβάλ Ναυπλίου ΙΙΙ

Κυριακή 21/6/2015
 
Χτες το βράδυ πήγα στο Βουλευτικό κι έναν πιανίστας, ο Κωνσταντίνος Δεστούνης μας κατέπληξε. Νεαρός είναι και νικητής του 39ου διεθνούς διαγωνισμού «Maria Kallas». Εκείνη η σονάτα του Ludwig van Beethoven, η Appassionata, op. 57 μου θύμισε Wilhelm Kempff και την εκπληκτική του εκτέλεση, που χρονολογείται από το τέλος του 1965 και είναι ακόμη αξεπέραστη! Την ακούω τώρα. Εύχομαι στον Κωνσταντίνο Δεστούνη εις ανώτερα και πάντα διακρίσεις!
 
Παρατηρήσεις

  1. Το Βουλευτικό, το παλιό, γνωστό μας Βουλευτικό, με την παράξενη ακουστική του. Μόνο ας έκλειναν την πόρτα για τους καθυστερημένους… Επεσήμανα δυο κυρίες, πού την Παρασκευή ήρθαν μετά το τέλος της συναυλίας. Χτες τα κατάφεραν και ήρθαν στα μισά του δεύτερου μέρους. Επιτυχία!
  2. Ο Δήμαρχος, απ’ ο,τι φαίνεται, δεν με διαβάζει. Δικαίωμά του, όπως και δικό μου δικαίωμα να γράφω τα στραβά και τα ανάποδα. Πάλι άργησε χτες! Δεν καταλαβαίνει ότι έτσι, εκτός απ’ τους δημότες του, προσβάλει και τον καλλιτέχνη; « Ήρθα γιατί έπρεπε να είμαι εδώ. Δεν ήρθα για να σ’ ακούσω!» Ξέρω ότι δεν το εννοεί έτσι, αλλά είναι προσβολή, πώς να το κάνουμε τώρα;

 
Παναγιώτης Περράκης