ΑυτοδιοίκησηΑρχείο

Με φόντο το σφυροδρέπανο φωτογραφήθηκε ο Τατούλης

Συνεχίζει τις επαφές του με Κινέζους ο Πέτρος Τατούλης ο οποίος το σαββατοκύριακο που μας πέρασε συναντήθηκε με τον Αντιδήμαρχο της Κυβέρνησης της Jiaxing κ. Yongqiang Chai και τον Γραμματέα της Επιτροπής του Κόμματος της Κυβέρνησης της Jiaxing κ. Jin Qinlong.

Προϊόν της συνάντησης αυτής, ήταν η υπογραφή πρωτοκόλλου συνεργασίας των δύο μερών, σύμφωνα με το οποίο αποφασίστηκε η κατάρτιση προγράμματος ανταλλαγών στον πολιτισμό και τις τέχνες μεταξύ της Πελοποννήσου και της επαρχίας Jiaxing, καθώς και η αδελφοποίηση των δύο περιφερειών.

Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου τόνισε πως “Με τη δυναμική εξωστρέφεια της Περιφέρειας Πελοποννήσου αποδεικνύουμε ότι οι αποστάσεις δεν αποτελούν εμπόδιο στην εφαρμογή κοινών πολιτιστικών πολιτικών προς όφελος των πολιτών”

Συγκεκριμένα, σε ότι αφορά το πρόγραμμα πολιτιστικών ανταλλαγών, αποφασίστηκε η τιμητική συμμετοχή της Περιφέρειας Πελοποννήσου στο μεγαλύτερο διεθνές φεστιβάλ καρτούν που διοργανώνεται στη Jiaxing, με αποστολή καλλιτεχνών και δημιουργιών, που θα εκπροσωπήσουν την Πελοπόννησο και την Ελλάδα, οπότε και θα υπογραφεί η συμφωνία αδελφοποίησης. Αποφασίστηκε επίσης η μεταφορά τμήματος της διεθνούς αυτής έκθεσης, που συγκεντρώνει εκατομμύρια επισκέπτες και χιλιάδες εκθέτες σε κάθε διοργάνωση, στην Πελοπόννησο.

Μετά από πρόσκληση της Κυβέρνησης της Jiaxing, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου επισκέφθηκε το μουσείου του Κομμουνιστικού Κόμματος της Κίνας στην πόλη, η οποία αποτελεί τη γενέτειρά του, καθώς και το μουσείο άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς, αφού η Jiaxing διαθέτει πληθώρα μνημείων εγγεγραμμένων σε αυτή.