ΠολιτισμόςΑρχείο

Πρακτική άσκηση και εκδρομές στο Ναύπλιο για 9 τυχερούς φοιτητές

Την Παρασκευή 26 Ιουνίου ολοκληρώνεται η πρώτη φάση του Θερινού Προγράμματος Πρακτικών Ασκήσεων του Κέντρου Ελληνικών Σπουδών (ΚΕΣ) στο Ναύπλιο.

Οι φοιτητές, οι οποίοι συμμετείχαν στο πρόγραμμα με υποτροφία του ΚΕΣ, απασχολήθηκαν στους ακόλουθους φορείς: η Σεμίραμις Σοφρά (Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων) και η Veronica Wickline (Harvard) στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ναυπλίου, η Ελένη Σαμαντζοπούλου (Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης) στην Εθνική Πινακοθήκη, Παράρτημα Ναυπλίου, ο Χρήστος Δερβεντλής (Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης) και ο Alex Young (Harvard) στο Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης – Europe Direct Ναυπλίου, η Πολυξένη Σάατ (Ιόνιο Πανεπιστήμιο) και ο Joshua Allbright (Boston University) στη βιβλιοθήκη Ανθός του πολιτιστικού συγκροτήματος Φουγάρο και η Αναστασία Καζτερίδης (Georgetown) και ο Δημήτρης Παυλίδης (Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών) στον Δημοτικό Οργανισμό Περιβάλλοντος, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Τουρισμού του Δήμου Ναυπλιέων (Δ.Ο.Π.Π.Α.Τ.).  περισσότερα νέα εδώ
 

Επιπλέον των πρακτικών ασκήσεων πραγματοποιήθηκαν εκπαιδευτικές εκδρομές, και οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν περιοχές της Αργολίδας και την Αθήνα. Επίσης, συναντήθηκαν με ακαδημαϊκούς και επαγγελματίες του αντικειμένου των σπουδών τους, με γνώμονα την ενίσχυση του επαγγελματικού προσανατολισμού τους.

Το Κέντρο θα ήθελε να ευχαριστήσει θερμά όλους τους συμμετέχοντες φοιτητές, αλλά και τους πολιτιστικούς φορείς της περιοχής που τους υποδέχθηκαν. Επιπλέον, θα ήθελε να ευχαριστήσει τον Δήμο Ναυπλιέων και την Περιφέρεια Πελοποννήσου για τη συνεργασία και την υποστήριξη του προγράμματος, καθώς και το ίδρυμα Fulbright και την υπηρεσία του ΟΑΕΔ, EURES, για τις συναντήσεις τους με τους ασκούμενους.

Η επόμενη συνάντηση των φοιτητών, των συντονιστών και των καθηγητών θα γίνει στις Η.Π.Α. τον Οκτώβριο 2015, κατά τη διάρκεια του δεύτερου και τελευταίου μέρος του προγράμματος.