ΑθλητισμόςΑρχείο

Ντοπέ ποδηλάτης πριν το Πανελλήνιο Ναυπλίου

Ακόμα ένα κρούσμα το οποίο ανήκει στο μεγάλο πρόβλημα του ντόπινγκ στη χώρα ήρθε στο προσκήνιο. Στην αποκάλυψη, ότι εν ενεργεία αθλητής της ποδηλασίας δρόμου, που ανήκει σε μεγάλο σύλλογο της Θεσσαλονίκης, συνελλήφθη στην περιοχή της Θράκης πριν από λίγες μέρες, αφού βρέθηκαν στην κατοχή του απαγορευμένες ουσίες, βουλγαρικής προέλευσης προχώρησε εχθές 24/6 η εκπομπή της ΕΡΑ Σπορ …. Ελλάδα των Σπορ.

Σύμφωνα με το αποκλειστικό ρεπορτάζ της εκπομπής ο συγκεκριμένος αθλητής είχε στην κατοχή του 55 δισκία της απαγορευμένης ουσίας Klenbuterol  και οι ελληνικές αστυνομικές αρχές προχώρησαν στην σύλληψή του  αφού υπάγεται στο νόμο περί αναβολικών.

Η Κλενβουτερόλη, γνωστή και ως CLEN , βοηθάει στην απώλεια λίπους και την διατήρηση των μυών.  Ανήκει στα στερροειδή αναβολικά, ενώ πολύ υψηλές δόσεις ή σε συνδυασμό με άλλα συμπληρώματα μπορεί, να οδηγήσει σε αρρυθμίες ή και αιφνίδιο θάνατο.

Στην ίδια εκπομπή φιλοξενήθηκε ο ταμίας της Ποδηλατικής Ομοσπονδίας Παναγιώτης Πριστούρης, ο οποίος καταδίκασε το γεγονός και τόνισε ότι η Ποδηλατική Ομοσπονδία θα λάβει όλα τα κατάλληλα μέτρα προκειμένου ο συγκεκριμένος αθλητής να έχει τις πρέπουσες κυρώσεις. Μάλιστα, ενόψει του Πανελληνίου πρωταθλήματος ποδηλασίας δρόμου, αυτό το σαββατοκύριακο στο Ναύπλιο, αναμένεται να συνεδριάσει η Τεχνική επιτροπή, προκειμένου να εξετάσει το συμβάν και να αποφασίσει αν θα επιτραπεί η συμμετοχή του εν λόγω αθλητή στην διοργάνωση όπου έχει ήδη δηλώσει ότι θα πάρει μέρος με την ομάδα του.

Τέλος να σημειωθεί ότι για λόγους δεοντολογίας τα στοιχεία του αθλητή δεν δόθηκαν στην δημοσιότητα αλλά είναι στη διάθεση της ΕΡΑ Σπορ. 

 

ΠΗΓΗ