ΑθλητισμόςΑρχείο

Αλλαγή κατεύθυνσης για τους ποδηλάτες στο Ναύπλιο

Η Ελληνική Ομοσπονδία Ποδηλασίας ενημέρωσε τα σωματεία που θα πάρουν μέρος στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Δρόμου Ανδρών-Γυναικών το προσεχές τριήμερο στο Ναύπλιο, ότι λόγω τεχνικών προβλημάτων και άρνησης της τροχαίας, υποχρεώθηκε να αλλάξει τη διαδρομή της ατομικής χρονομέτρησης του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Δρόμου Ανδρών – Γυναικών.

Η αρχική διαδρομή για τους αγώνες ατομικής χρονομέτρησης που διεξάγονται σήμερα το μεσημέρι, προέβλεπε το πέρασμα από την Παραλιακή Ναυπλίου – Νέας Κίου, αλλά ουσιαστικά για λόγους ασφαλείας αποφασίστηκε η αλλαγή κατεύθυνσης.

Πιθανώς η απόφαση αυτή να έχει να κάνει με την παρουσία του ΟΣΕ στην πόλη, και για τον φόβο των Ιουδαίων σε συνεργασία με την τροχαία προτιμήθηκε η Σολομώντεια λύση. Βέβαια το να μη μπαζωθεί εκ νέου η γραμμή μπορεί να είναι το νόμιμο, ωστόσο στην σιδηροδρομική διάβαση στο ύψος της Περιφερειακής Ενότητας Αργολίδας τίθεται διαρκώς θέμα ασφάλειας των ποδηλατών, ασχέτως αν υπάρχει αγώνας ή όχι. Και αφού το πρόβλημα θα παραμείνει και μετά τη λήξη του Πανελληνίου, θα πρέπει ως εκ τούτου να αναζητηθούν λύσεις στα παίσια της νομιμότητας, στις οποίες θα αναφερθούμε κάποια άλλη στιγμή.

Σε ότι αφορά τώρα την αλλαγή της διαδρομής αποφασίστηκε το αγώνισμα της ατομικής χρονομέτρησης να γίνει ως εξής:

ΕΠΑΡΧ. ΟΔΟΣ ΝΑΥΠΛΙΟΥ-ΑΡΧ. ΧΩΡΟΥ ΜΥΚΗΝΩΝ (κόμβος Αγ. Ελεούσας ) – ΚΟΜΒΟΣ ΑΓ. ΤΡΙΑΔΟΣ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟΝ ΚΟΜΒΟ ΑΓ. ΕΛΕΟΥΣΑΣ
– Οι άνδρες και νέοι θα κάνουν 2 στροφές : 37 χλμ.

– Οι γυναίκες θα κάνουν 1 στροφή : 20 χλμ.

Η ΕΟΠ έχει ήδη ενημερώσει του συλλόγους για τη διαμονή των αθλητών τους στα ξενοδοχεία, με voucher που έχουν λάβει.