ΚοινωνίαΑρχείο

Δημιουργείται ΙΕΚ Επιδαύρου αντί της υπάρχουσας ΣΕΚ

Ο βουλευτής Αργολίδας Δημήτρης Κοδέλας θέλησε να κατευνάσει την ανησυχία που υπάρχει γύρω από την κατάργηση των ΣΕΚ, που περιλαμβάνει και αυτή της Επιδαύρου που ιδρύθηκε πέρσι με τις ειδικότητες της Μελισσοκομίας, της Τυροκομίας-Γαλακτοκομίας, της  Λιθοξοΐας και της Φυτικής παραγωγής.  

Έτσι λοιπόν, σε συνέχεια της επίσκεψης που πραγματοπποιήθηκε στη Σχολή στον Αγιο Δημήτριο πριν από περίπου ένα μήνα, ενημερώνει τους σπουδαστές, τους εκπαιδευτικούς και όσους ενδιαφέρονται να φοιτήσουν στη Σχολή για τα εξής:

α) Οι ΣΕΚ καταργούνται, με βάση το νέο Σ/Ν του Υπουργείου Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων, καθώς εντάσσονταν σε ένα σχεδιασμό που στόχο είχε τη μαζική απόρριψη μαθητών από το Λύκειο και την προώθησή τους από την τόσο πρώιμη ηλικία στην μη τυπική εκπαίδευση και στην κατάρτιση.

β) Η Γενική Γραμματεία Δια Βίου Μάθησης και Νέας Γενιάς έδειξε από την αρχή ενδιαφέρον για την ΣΕΚ στον Αγιο Δημήτριο, τόσο για τις ειδικότητες που προσφέρονται και εξυπηρετούν πραγματικές ανάγκες της ευρύτερης περιοχής, όσο και για τις προσπάθειες που έχουν καταβληθεί για τη λειτουργία της.

Με βάση αυτά, έχουν ήδη ξεκινήσει οι διαδικασίες από το Υπουργείο Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων για την ίδρυση Δημόσιου ΙΕΚ Επιδαύρου με τις ίδιες ειδικότητες που υπήρχαν στην ΣΕΚ.

Για τους ήδη εγγεγραμένους μαθητές ισχύει η διάταξη που εμπεριέχεται στο Σχέδιο Νόμου και αναφέρει: “Οι  μαθητές που είχαν ήδη εγγραφεί στα τμήματα των καταργούμενων ΣΕΚ συνεχίζουν τις σπουδές τους στα αντίστοιχα τμήματα που δημιουργούνται στα ΙΕΚ.