ΠολιτικήΑρχείο

Τι ρωτάει ο Τσίπρας;

Όσοι πολίτες απορρίπτουν την πρόταση των θεσμών ψηφίζουν ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΕΤΑΙ/ΟΧΙ.
Όσοι πολίτες συμφωνούν με την πρόταση των θεσμών ψηφίζουν ΕΓΚΡΙΝΕΤΑΙ/ΝΑΙ

Αυτό θα είναι το ερώτημα του δημοψηφίσματος, που εξήγγειλε ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, όπως παρουσιάζεται στο σημείωμα της Προέδρου της Βουλής, Ζωής Κωνσταντοπούλου, προς τους Βουλευτές του Ελληνικού Κοινοβουλίου, ενημερώνοντας τους, για το θέμα της Ημερήσιας Διάταξης της Ολομέλειας και τη συζήτηση και διεξαγωγή ονομαστικής ψηφοφορίας για τη λήψη απόφασης για διεξαγωγή δημοψηφίσματος για «κρίσιμο εθνικό θέμα».
 

Η συζήτηση πραγματοποιείται αυτή την ώρα και η ψηφοφορία αναμένεται να πραγματοποιηθεί το βράδυ, με 151 ψήφους να χρειάζονται ώστε να περάσει η πρόταση για το δημοψήφισμα.

Παράλληλα γίνονται προσπάθειες ώστε να εξασφαλιστεί η ρευστότητα των τραπεζών για την ερχόμενη εβδομάδα και μέχρι την διεξαγωγή του δημοψηφίσματος. Μετά το τοπίο είναι θολό και το μέλλον άγνωστο, καθώς δεν φαίνεται να υπάρχει κάποιο ξεκάθαρο σχέδιο για την επόμενη μέρα. Εν τω μεταξύ εκκρεμεί και η δόση-μαμούθ προς το ΔΝΤ η οποία είναι προγραμματισμένη να πληρωθεί στις 30 Ιουνίου, αν και η μη πληρωμή της δεν θα συνιστά αυτόματα χρεοκοπία, αλλά ένα βήμα πριν από αυτή…

Βέβαια δεν αποκλείεται και η περίπτωση οι “θεσμοί” να υποχωρήσουν σε κάποια θέματα και να επανέλθουν με νέα βελτιωμένη πρόταση μέσα στην εβδομάδα, ώστε να αποφευχθεί η οριστική ρήξη, που ίσως αυτός να είναι και ο στόχος της κυβέρνησης με το “τρικ” του δημοψηφίσματος.

Ειδάλλως σε περίπτωση που ο Ελληνικός λαός απαντήσει ΟΧΙ οι Ευρωπαίοι θα έχουν την καλύτερη δικαιολογία για να πετάξουν την Ελλάδα έξω από ευρώ και να την χρεοκοπήσουν, ενώ αντίστοιχα αν ψηφίσει ΝΑΙ υποθηκεύει το μέλλον το χώρας και την καταδικάζει σε έναν φαύλο κύκλο που νομοτελειακά θα οδηγήσει και πάλι την χώρα στην χρεοκοπία. Διαλέγουμε και παίρνουμε!