ΑυτοδιοίκησηΑρχείο

Αγχωμένοι στο Άργος για να μην τους μείνει γιαπί…

Ανοιχτά πολιτική άποψη εξέφρασε ο Δήμος Άργους – Μυκηνών, συνδέοντας άμεσα το δημοψήφισμα με την παραμονή της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και το ευρώ, προτρέποντας τους πολίτες να ψηφίσουν ΝΑΙ. Το ψήφισμα προτάθηκε από τον Δημήτρη Καμπόσο και ψηφίστηκε από την παράταξή του και από αυτή του Δημήτρη Πλατή. Ο “Άλλος Δρόμος” όπως ήταν φυσικό ψήφισε αρνητικά, αφού oi δύο παρατάξεις προέρχονται από διαφορετικούς πολιτικούς χώρους και τους χωρίζουν διαφορετικές απόψεις.

Ίσως αυτή η ανησυχία του Καμπόσου να συνδέεται και με την πορεία και την ενδεχόμενη μη ολοκλήρωση του έργου της ανάπλασης, που έχει περάσει από χίλια κύμματα μέχρι στιγμής και η τωρινή φουρτούνα κινδυνεύει να το ρίξει στα βράχια.

Από την άλλη κανείς δεν μπορεί να του απαγορέψει να εκφράζει άποψη για το καυτό θέμα των ημερών, αν και στην προκειμένη περίπτωση δεν μένει μόνο στα λόγια, αλλά προχωρά και ένα βήμα παρακάτω εκδίδοντας ψήφισμα  το οποίο θα κοινοποιηθεί στο Μέγαρο Μαξίμου, στην Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (Κ.Ε.Δ.Ε.), στην Περιφερειακή Ένωση Δήμων (ΠΕΔ) Πελοποννήσου της οποίας προεδρεύει ο ίδιος ο Δημήτρης Καμπόσος, καθώς και στους τρεις βουλευτές της Αργολίδας.
 
Το ψήφισμα έχει ως εξής:
«Η θέση της πατρίδας μας από το 1981, που έγινε η πλήρη ένταξη στην Ε.Ε., με τα προγράμματα της ευρωπαϊκής Κοινότητας δημιούργησε υποδομές τέτοιες που ενέταξαν τη χώρα μας στις πολιτισμένες και αναπτυγμένες χώρες. Δηλώνουμε απερίφραστα ότι η αταλάντευτη και σταθερή θέση της Ελλάδας πρέπει να είναι στην Ευρώπη και στο ευρώ. Η συγκεκριμένη θέση είναι αδιαπραγμάτευτη. Πιστεύουμε ότι εκφράζουμε τη γενική πεποίθηση του λαού μας, ο οποίος τόσα χρόνια απολαμβάνει σειρά επιδοτήσεων και Ευρωπαϊκών προγραμμάτων, που του εξασφάλισαν την ανάπτυξη και την ασφάλεια μέσα στην Ευρωπαϊκή οικογένεια. Οι διαπραγματεύσεις είναι αναφαίρετο δικαίωμα της Ελληνικής Κυβέρνησης, τις οποίες στηρίζουμε και υποστηρίζουμε πάντοτε όμως μέσα στα πλαίσια της αδιαπραγμάτευτης και αταλάντευτης θέσης μας μέσα στην Ε.Ε. και στην Ευρωζώνη, προκειμένου να επιτευχθεί η πολυπόθητη ανάπτυξη για τον τόπο μας και να καταπολεμηθεί η ύφεση που διαρκώς αυξάνεται τα τελευταία πέντε περίπου χρόνια».