ΠολιτισμόςΑρχείο

11.000 μειωμένα εισιτήρια για τις εκκλησιάζουσες στην Επίδαυρο

«Στις πολύ δύσκολες και ιδιαίτερες στιγμές που βιώνουν όλοι οι Έλληνες το θέατρο είναι διέξοδος. Με αφετηρία αυτό το δεδομένο, η Πρώτη Κρατική Σκηνή αποφάσισε να προσφέρει για τις δυο παραστάσεις της κωμωδίας του Αριστοφάνη “Εκκλησιάζουσες” στο Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου, 11.000 εισιτήρια στην ενιαία τιμή των 8 ευρώ. Τα εισιτήρια αφορούν στο άνω διάζωμα», γράφει η ανακοίνωση του Εθνικού θεάτρου για τις παραστάσεις που έχουν προγραμματιστεί στις 31 Ιουλίου και 1 Αυγούστου.

Οι «Εκκλησιάζουσες» αποτελούν μια πολιτική κωμωδία-σάτιρα από τις πιο χαρακτηριστικές του Αριστοφάνη, και θα παρουσιάστούν από το Εθνικό Θέατρο στο Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου, σε μετάφραση Μίνωα Βολανάκη και σκηνοθεσία Γιάννη Μπέζου.

Η τελευταία φορά που παρουσιάστηκαν οι «Εκκλησιάζουσες» από το Εθνικό Θέατρο ήταν το 1996 σε σκηνοθεσία Ανδρέα Βουτσινά, με τον Γιώργο Μιχαλακόπουλο Πραξαγόρα και τον Γιώργο Μοσχίδη Βλέπυρο.

Λίγα λόγια για την αριστοφανική κωμωδία:

Μετά την ήττα της Αθήνας στον Πελοποννησιακό πόλεμο, η διαφθορά και οι ανισότητες έχουν ξεπεράσει κάθε όριο. Έτσι οι Αθηναίες, με πρωτοβουλία της Πραξαγόρας, αποφασίζουν να αντιδράσουν δυναμικά. Μεταμφιεσμένες σε άντρες, πηγαίνουν κρυφά στην Εκκλησία του Δήμου και περνούν ένα ψήφισμα που τους δίνει την εξουσία. Επιβάλλουν τις πολιτικές τους μεταρρυθμίσεις και εφαρμόζουν περιουσιακή και ερωτική κοινοκτημοσύνη. Ωστόσο, η υλοποίηση του προγράμματός τους θα αποδειχτεί ουτοπική και θα υπονομευθεί από διαδοχικές κωμικοτραγικές καταστάσεις. Ο ποιητής μέσα από τους χιουμοριστικούς διαλόγους και τα σπαρταριστά επεισόδια της πολιτικής αυτής κωμωδίας, εκφράζει την πικρία του για την αδιέξοδη κατάσταση της Αθήνας, μετά το τέλος του Πελοποννησιακού πολέμου.

Η Παράσταση:

Τα σκηνικά και τα κοστούμια είναι του Γιώργου Γαβαλά. Η μουσική και οι στίχοι του Κωστή Μαραβέγια.

Διανομή (με αλφαβητική σειρά), Πάνος Βλάχος, Μπάμπης Γαλιατσάτος, Γιάννης Ζουγανέλης, Θανάσης Ισιδώρου, Παναγιώτης Κατσώλης, Κώστας Κοράκης, Νίκος Μαγδαληνός, Λαέρτης Μαλκότσης, Γιάννης Μπέζος, Δανάη Σκιάδη και Γιωργής Τσουρής

Χορός: Χριστέλλα Γκιζέλη, Δάφνη Δαυίδ, Άνδρη Θεοδότου, Δήμητρα Καρακωσταντή, Βαλερία Κουρούπη, Ιωάννα Λέκκα, Ειρήνη Μακρή, Κατερίνα Μαούτσου, Ροζαλία Μιχαλοπούλου, Ελένη Μπούκλη, Πολυξένη Μυλωνά, Κωνσταντίνα Νταντάμη, Μαρίνα Σάττι, Ντένια Στασινοπούλου.

Τρόποι Αγοράς Εισιτηρίων:

Online διάθεση εισιτηρίων:
Πρόκειται για αγορά εισιτηρίων μέσω πιστωτικής κάρτας και όχι για κράτηση. Κατά την διάρκεια της διαδικασίας μπορείτε να διαλέξτε τη θέση σας στο θέατρο, ανάλογα με την τιμή και τη διαθεσιμότητα του εισιτηρίου που θα επιλέξετε.

Τηλεφωνικά:
Τηλεφωνικές Κρατήσεις και πληροφορίες: 210 32 72 000 – Καθημερινά (και Κυριακές) 9:00 – 21:00

Εκδοτήρια:
Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου

Νομός Αργολίδας
Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα – Πέμπτη: 9:00-19:00, Παρασκευή- Σάββατο: 9:00 – 21:00

Πανεπιστημίου 39 (εντός στοάς Πεσμαζόγλου)
Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα – Παρασκευή: 9:00 – 17:00, Σάββατο: 9:00 – 15:00

Ωδείο Ηρώδου Αττικού
Πεζόδρομος Διονυσίου Αρεοπαγίτου, Μακρυγιάννη
Ώρες λειτουργίας: Καθημερινά: 9:00 – 14:00 και 18:00 – 21:00

Εκδοτήρια εισιτηρίων λειτουργούν επίσης σε όλους τους χώρους των εκδηλώσεων και ανοίγουν δύο ώρες πριν την ώρα έναρξης των παραστάσεων.

Εισιτήρια μπορείτε να προμηθευτείτε και στα παρακάτω καταστήματα:
– Public
– Παπασωτηρίου
– Ianos

Παραλαβή εισιτηρίων:

– από τα Εκδοτήρια του Φεστιβάλ (Δευτέρα – Παρασκευή: 9:00-17:00, Σάββατο: 09:00-15:00)

– από τους χώρους των εκδηλώσεων (τα ταμεία ανοίγουν δύο ώρες πριν από την έναρξη της εκάστοτε παράστασης. Κατά την πρώτη ώρα διαθέτουν εισιτήρια για όλες τις παραστάσεις, ενώ τη δεύτερη εξυπηρετούν μόνο τους θεατές της παράστασης της ημέρας)

– με courier (χρέωση € 3,5 ανά αποστολή – Διαθέσιμο μόνο για Ελλάδα).

– με εκτύπωση των εισιτηρίων από το σπίτι

Website: greekfestival.gr