Site icon Αρχείο anagnostis.org

Κάλεσμα στον Ήλιο στην Αρχαία Επίδαυρο

Κάλεσμα στον Ήλιο στην Αρχαία Επίδαυρο

Μία ασυνήθιστη και συνάμα μοναδική εμπειρία αναμένεται να ζήσουν όσοι επισκεφθούν την Επίδαυρο την ερχόμενη Παρασκευή και Σάββατο, 24 και 25 Ιουλίου.

Στο πλαίσιο της παράστασης «Νέκυια» (βασισμένη στη ραψωδία λ της Οδύσσειας), μίας σύμπραξης του Φεστιβάλ Αθηνών και του ιαπωνικού θεάτρου Νο σε σκηνοθεσία Μιχαήλ Μαρμαρινού, τα ξημερώματα του Σαββάτου θα πραγματοποιηθεί στο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου μία ιεροτελεστία, που αποκαλείται Κάλεσμα στον Ήλιο, μια επίκληση του θιάσου προς τον ήλιο προκειμένου να ανατείλει.

Το κάλεσμα θα πραγματοποιήσει ο μεγάλος γιαπωνέζος δάσκαλος Rokuro Gensho Umewaka,  ακολουθώντας μια παλαιά τελετουργία του ΝΟ.

Πρόκειται για ένα τελετουργικό κάλεσμα, που χαρακτηρίζεται από ιερότητα, αυστηρό τυπικό και αρχαίους μοναστικούς κώδικες. Η μυσταγωγία της τελετής σε συνδυασμό με το αρχαίο κάλλος και το μοναδικό περιβάλλον της Επιδαύρου καθιστά την παρακολούθηση ενός τέτοιου δρώμενου μία εμπειρία ζωής.

Η παρακολούθηση της τελετής, που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο, 25 Ιουλίου, στις 6 το πρωί, είναι δωρεάν, αλλά η είσοδος στο θέατρο θα γίνεται με δελτία εισόδου. 

 

Exit mobile version