ΠολιτισμόςΑρχείο

Αδελφές πόλεις Άργος- Abbeville

Για να αναπτυχθούν οι σχέσεις μεταξύ των αδελφοποιημένων πόλεων Άργους και Abbeville (Γαλλία) αλλά και για τη γενικότερη συμμετοχή των πολιτών της Αργολίδας στις δράσεις της γαλλοφωνίας έγινε μια συνάντηση την Παρασκευή 17 Ιουλίου 2015 με σκοπό την δημιουργία Συλλόγου.

Σημειώνουμε πως στην αδελφή πόλη έχει ήδη δημιουργηθεί από το 1996 ο Σύλλογος Abbeville Argos Amitie ο οποίος, εκτός των άλλων, διοργανώνει κάθε άνοιξη ελληνική εβδομάδα με σκοπό να γνωρίσει στους πολίτες της Abbeville και της Περιφέρειας, την Ελλάδα και τους Έλληνες του χθες και του σήμερα.

Η αδελφοποίηση των δυο πόλεων αποτελεί έναν σημαντικό πολιτισμικό και κοινωνικό δεσμό η ανάπτυξη του οποίου θα ωφελήσει πολλαπλά τις σχέσεις μεταξύ των πολιτών των δυο πόλεων καθώς και των υπόλοιπων Δήμων της Αργολίδας με τους αντίστοιχους γαλλικούς. Ταυτόχρονα, η συμμετοχή μας στις δράσεις της γαλλοφωνίας προσφέρει πολλές ευκαιρίες ανάδειξης των δυνατοτήτων για ανταλλαγές στους τομείς της εκπαίδευσης και του πολιτισμού.

Όσες και όσοι ενδιαφέρονται να συμμετέχουν μπορούν να το δηλώσουν και να έχουν περισσότερες πληροφορίες από την κ. Βασιλική Μήτσουλα (6934455990), την κ. Λιάνα Λημνιούδη (6974584467) και τον κ. Γεώργιο Κόνδη (6936618258)

Ιδρυτικά μέλη του Συλλόγου :

Καίτη Γρατσέα, Γιώργιος Κόνδης, Κατερίνα Κώρου, Ευαγγελία Κουστένη, Ελένη Λακασά, Δήμητρα Λάμπρου, Λιάνα Λημνιούδη, Γεωργία Μούκα, Βασιλική Μήτσουλα, Κάλλη