ΑθλητισμόςΑρχείο

Περήφανος με το χρυσό στο στήθος ο Αργείτης Παντελής Σκορδάς

Με το χρυσό μετάλλιο στο στήθος ο Αργείτης Παντελής Σκορδάς μιλά για την μεγάλη παρέα των 18ρηδων που μας έκαναν περήφανους κατακτώντας την κορυφή στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Eφήβων (U18), που διεξήχθη στον Βόλο, νικώντας τους Τούρκους στον τελικό της Κυριακής, σε ένα δραματικό σε εξέλιξη παιχνίδι, με παλικαρίσσια ανατροπή από τους 14 πόντους. 

«Ήταν η καλύτερη ανταμοιβή. Θα υπάρξει συνέχεια», ήταν τα πρώτα λόγια του “χρυσού έφηβου” στους δημοσιογράφους μετά την μεγαλειώδη νίκη της Εθνικής.

Συνειδητοποιημένος και πιστός στον ρόλο του, ο Παντελής αναφέρεται στην δύναμη της παρέας που έκανε αυτή την ομάδα μεγάλη:

Κάποτε έπρεπε να… διώξουμε και τον προπονητή. Τόσα μας έχει κάνει στην προετοιμασία. Ενάμιση μήνα είμαστε μακριά από τα σπίτια μας αλλά αυτή είναι η ανταμοιβή. Είμαστε μια παρέα και αυτό είναι που κάνει τις πραγματικές ομάδες. Ξέρουμε ότι από τη στιγμή που είσαι στην Εθνική ομάδα, ο καθένας πρέπει να έχει τον ρόλο του. Κάποιοι άλλοι παίζουν 35 ή 40 λεπτά, άλλοι να παίζουν λιγότερο. Ο καθένας είναι καλός στον ρόλο του. Όλοι θέλουμε να πετύχουμε τον ίδιο σκοπό”.

Ο Παντελής μπορεί να μην είχε πολύ μεγάλο χρόνο συμμετοχής, λόγω του πρόσφατου τραυματισμού του που τον κράτησε πίσω, ωστόσο όσες φορές κλήθηκε από τον προπονητή του ανταποκρίθηκε εξαιρετικά στον ρόλο του.

Ο 18χρονος άσος προέρχεται από τον Ικαρο Καλλιθέας, ο οποίος πραγματοποιεί πολύ καλή δουλειά στα τμήματα υποδομής του και είναι από τους παίκτες που έχει συνηθίσει να περνάει τα καλοκαίρια του φορώντας την φανέλα με το εθνόσημο στο στήθος. Ο Παντελής γεννήθηκε στις 11 Απριλίου 1997, έχει ύψος 2,3 μέτρα και αγωνίζεται στις θέσεις 4 και 5. Ξεκίνησε το μπάσκετ σε ηλικία 8 ετών στην ΑΕΚ Άργους ενώ στη συνέχεια πήγε στον Αριστέα. Πριν από μερικές εβδομάδες πήρε μεταγγραφή στην Ένωση Ιλίου.