ΚοινωνίαΑρχείο

Στη φυλακή οι νεαροί που έκαψαν την Ελληνική σημαία στο Ναύπλιο

Συνελήφθησαν, σήμερα (4.8.2015), τις πρώτες πρωινές ώρες, στο Ναύπλιο, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Ναυπλίου, δύο Έλληνες, ένας 21χρονος και μία 19χρονη, καθώς και τρείς αλλοδαποί, δύο 21χρονοι υπήκοοι Αλβανίας και ένας 22χρονος υπήκοος Πολωνίας, γιατί λίγο νωρίτερα, αφαίρεσαν από ιστό Ελληνική σημαία και την έκαψαν.

Το περιστατικό συνέβη τα μεσάνυχτα της Δευτέρας προς Τρίτη, όπου η παρέα που αποτελούταν από έναν ντόπιο άνδρα, μια γυναίκα από τη Ρόδο, δύο Αλβανούς και έναν Πολωνό κατέβασαν από τον ιστό την Ελληνική σημαία που βρίσκεται δίπλα από τον ανδριάντα του Καποδίστρια και λίγα μέτρα παραπέρα, κοντά στο άγαλμα του Κολοκοτρώνη, της έβαλαν φωτιά και την έκαψαν. Για κακή τους τύχη περαστικοί αντιλήφθηκαν τους νεαρούς ιερόσυλους και ειδοποίησαν την Αστυνομία η οποία τους εντόπισε λίγες ώρες αργότερα σε κοντινή απόσταση, και τους συνέλαβε.

Κατά την δίκη τους, που έγινε την ίδια μέρα, κανένας από τους πέντε δεν παραδέχθηκε τις κατηγορίες για προσβολή συμβόλου του Ελληνικού Κράτους που τους απαγγέλθηκαν, καταθέτοντας ότι δεν γνωρίζουν τίποτα για το θέμα, για το οποίο ωστόσο υπήρχαν αυτόπτες μάρτυρες. Οι δικαστές δεν πείστηκαν και επέβαλαν ποινή φυλάκισης 18 μηνών στους δύο Έλληνες, ενώ στους αλλοδαπούς επιβλήθηκε 12μηνη φυλάκιση με το ελαφρυντικό της μετεφηβικής ηλικίας.