Site icon Αρχείο anagnostis.org

Που πήγαν τα παγκάκια του πεζόδρομου Ωνάση;

Που πήγαν τα παγκάκια του πεζόδρομου Ωνάση;

Εξαφανίστηκαν σταδιακά τα παγκάκια και από τον πεζόδρομο Ωνάση στο Ναύπλιο.

Η πρακτική των μεγαλουπόλεων της Ευρώπης να αφαιρούνται τα παγκάκια για να μην κοιμούνται εκεί οι άστεγοι, μάλλον δεν στέκει για τον συγκεκριμένο πεζόδρομο, αφού είναι πολυσύχναστος και δεν θα μπορούσε κάποιος άστεγος να χρησιμοποιήσει τα παγκάκια αυτά για να κοιμηθεί.

Γιατί όμως εξαφανίζονται τα παγκάκια; Υπάρχουν κάποιοι που τα κλέβουν;

Όπως λένε οι περίοικοι και θυμούνται οι ντόπιοι, κατά μήκος της Ωνάση υπήρχαν τουλάχιστον έξι παγκάκια, και τώρα διακρίνουμε μόλις ένα. Ακόμα και το παγκάκι μπροστά στο άγαλμα της Μπουμπουλίνας που μπορούσε κάποιος να ξαποστάσει πριν συνεχίσει τη βόλτα του στο παλιό Ναύπλιο, εξαφανίστηκε.

Δεν είναι δυνατόν οι πεζόδρομοι άλλων πόλεων εντός και εκτός Ελλάδας να είναι γεμάτοι παγκάκια και να μην μπορεί κάποιος να σταθεί στο τουριστικό Ναύπλιο, όταν κάνει τον περίπατό του.

Μάλιστα κάποιοι καταστηματάρχες που δέχονται συνεχώς τα παράπονα των επισκεπτών της πόλης (όχι βέβαια τα καφέ που είναι θεμιτό να θέλουν για πελάτες όσους δεν μπορούν να ξαποστάσουν αλλού), σκέφτονται να κατασκευάσουν δικά τους αυτοσχέδια παγκάκια έξω από τα μαγαζιά τους με παλέτες, για να μπορεί να ξαποστάσει ο κόσμος.

«Δεν είναι δυνατόν οι πεζόδρομοι της Τουρκίας να είναι γεμάτοι παγκάκια και να μην μπορεί κάποιος να σταθεί στο τουριστικό Ναύπλιο, όταν κάνει τον περίπατό του», λέει ένας επαγγελματίας της παλιάς πόλης, μιλώντας στον «Αναγνώστη».

 

Exit mobile version