Site icon Αρχείο anagnostis.org

“Γερή” μπάζα από ληστές στη Μεσσηνία

"Γερή" μπάζα από ληστές στη Μεσσηνία

Σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης σε βάρος οκτώ ατόμων, ηλικίας από 22 έως 48 ετών.Οι κατηγορούμενοι ευθύνονται για 47 κλοπές και απόπειρες κλοπών σε οικίες, ενοικιαζόμενα δωμάτια, τροχόσπιτα, οχήματα και κατάστημα στην Μεσσηνία.

Τρεις από αυτούς είναι έγκλειστοι σε Καταστήματα Κράτησης, για ίδια αδικήματα και ένας 29χρονος συνελήφθη, στις 10.8.2015 το μεσημέρι, στη Θουρία Μεσσηνίας, γιατί σε βάρος του εκκρεμούσε Ένταλμα Σύλληψης του Ανακριτή Καλαμάτας, για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής.

Τα μέλη της οργάνωσης αφού επέλεγαν τους «στόχους» τους, εισέρχονταν στους χώρους (δωμάτια, οικείες κ.λπ.) από ανασφάλιστα σημεία ή διαρρηγνύοντας παράθυρα και πόρτες, κυρίως κατά τις ώρες που οι ιδιοκτήτες ή οι ένοικοι αυτών απουσίαζαν.

Από έρευνα προέκυψε ότι από τις 11.5.2014 έως και την 1.12.2014, στην ευρύτερη περιοχή της Μεσσηνίας, είχαν διαπράξει:
 
·         Τριάντα μία κλοπές και δύο απόπειρες, σε οικίες και εξοχικές κατοικίες.
·         Τέσσερις κλοπές σε ενοικιαζόμενα δωμάτια και διαμερίσματα.
·         Έξι κλοπές και μία απόπειρα, σε οχήματα.
·         Δύο κλοπές σε τροχόσπιτα.
·         Μία κλοπή σε κατάστημα.
 
Κατά την δράση τους είχαν αφαιρέσει χρήματα, χρυσαφικά, κοσμήματα, ηλεκτρονικές συσκευές, κινητά τηλέφωνα και αντικείμενα, που η συνολική τους αξία ξεπερνά τις -73.000- ευρώ, σύμφωνα με τους ιδιοκτήτες τους, ενώ μέρος των αφαιρεθέντων αντικειμένων βρέθηκε και αποδόθηκε στους ιδιοκτήτες του.

Exit mobile version