Τον μάλλον ουτοπικό για τα σημερινά δεδομένα στόχο να δημιουργηθούν 150.000 νέες θέσεις εργασίας στον ιδιωτικό τομέα και μάλιστα στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, έθεσε ο Γιάννης Μανιάτης σε χθεσινή συνέντευξή του στην πρωινή εκπομπή Λυριτζή-Οικονόμου στο ΣΚΑΙ. (19.8.2015)
1. Σε οποιαδήποτε κανονική ευρωπαϊκή χώρα, μετά απο δυο εκλογικές αναμετρήσεις μέσα στην ίδια χρονιά, ο ΠΘ θα έπαιρνε πρωτοβουλίες συγκρότησης κυβέρνησης Εθνικής Ενότητας, απο τα κόμματα ευρωπαϊκού προσανατολισμού. Το ζητάμε απο το 2012, μαζι με την εθνική ομάδα διαπραγματευςης. Αντίθετα, ο κ Τσίπρας, προκειμενου να λύσει τα εσωκομματικά προβλήματα του ΣΥΡΙΖΑ, οδηγεί τη χώρα σε μια ακόμη εκλογική αναμέτρηση
2. ΕΘΝΙΚΟΣ ΣΤΟΧΟΣ, Η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΜΕΣΑ ΣΤΟ 2016, ΜΙΑΣ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΘΕΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΣΕ ΚΑΘΕ ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ 150.000 ΔΥΝΑΜΙΚΟΤΕΡΕΣ ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ.
3. Το τρίτο Μνημόνιο καταγράφει τη διαπραγματευτική πανωλεθρία της κυβέρνησης, που στηρίχθηκε σε μυθοπλασίες για το ρόλο της Ευρώπης, σε δημαγωγίες και Μεσσιανισμούς για δήθεν ανατροπές των διεθνών ισορροπιών και αφελείς δοξασίες ότι η απειλή του GREXIT θα οδηγούσε σε τρομοκράτηση του Schauble, ενώ τελικά ήταν το δικό του φανερό διαπραγματευτικό χαρτί.
4. Η κρίση δημόςιου χρέους, μετατράπηκε σε κρίση ρευστότητας της πραγματικής οικονομίας και η τελευταία, σε κρίση πρωτόγνωρης ανεργίας, αποκλειστικά στον ιδιωτικό τομέα. Το χρεοκοπημένο Κράτος – Πατερούλης, δεν μπορεί πια να σηκώσει το βάρος της αναπτυξης και της δημιουργίας θέσεων εργασίας. Όλα τα μοντέλα του παρελθόντος είναι σήμερα άχρηστα. Πρέπει να δημιουργήσουμε απο μηδενικό σημείο, το ΝΕΟ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΤΗΣ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΕΞΩΣΤΡΕΦΕΙΑΣ.
5. Η εθνική περιουσία μπορεί να αποδόσει τα αναμενόμενα, μόνο με: α) οικονομικά οφέλη 25% του συνόλου, στην τοπική κοινωνία, και το υπόλοιπο 75% στο κράτος, β) συμφωνιες, μετά απο έγκριση του Συμβουλίου Επικρατείας και κύρωση στη Βουλή, γ) πάνω απο 70% των θέσεων εργασίας που δημιουργούνται, να αφορούν κατοίκους των ευρύτερων περιοχών, με αυστηρή εφαρμογή των κανόνων Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης.
6. Το μεταναστευτικό, χαρακτηριστικό παράδειγμα κυβερνητικής ανικανότητας, έλλειψης σχεδιασμού και απουσίας δράσεων αξιοποίησης των διαθεσίμων κονδυλίων. Αστειότητα να προβάλλεται ως σημερινό επίτευγμα, η προοπτική βελτίωσης των παραμέτρων του χρέους, όταν αυτό εχει ήδη κατακτηθεί απο το EUROGROUP του 2012. Έτοιμα ήταν επίσης και τα 35 δις του πακέτου JUNCKER, όπου είχαμε καταθέσει και προτάσεις πλήρους αξιοποίησης τους.
7. Τα ισοδύναμα μέτρα που πρέπει να βρεθούν για τον αγροτικό τομέα που εξαφανίζεται, τους συνταξιούχους με τις επιπλέον ασφαλιστικές επιβαρύνσεις, καθώς και τα υφεσιακά μέτρα για τον ιδιωτικό τομέα, η πρώτη προτεραιότητα βελτίωσης, μετά το κλείσιμο της συμφωνίας.
8. Σε μια Ελλάδα που θα ζει τα επόμενα χρόνια, στον αστερισμό των συμμαχικών κυβερνήσεων, η κατάργηση του bonus των 50 εδρών διευκολύνει την εξυγίανση του πολιτικού συστήματος και τη γνησιότερη έκφραση της λαϊκής βούλησης.
9. Εθνικό ολίσθημα, η πιθανή ένταξη του Ταμείου ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ Γενεών απο τα έσοδα Υδρογονανθράκων, στο υπερταμείο των 50 δις. Βλάπτει τα εθνικά κυριαρχικά συμφέροντα, εξαϋλώνει τη διαγενεακή αλληλεγγύη, ξεπουλά τον εθνικό πλούτο. Θα πρέπει να αλλάξουν το νόμο που ψηφίσαμε. Θα μας βρουν σκληρά απέναντι.
10. Οι ευρωπαίοι Σοσιαλδημοκράτες, με τη συμμετοχή Γεννηματά, κατα τις σκληρές διαπραγματεύσεις, οι μοναδικοί σύμμαχοι της χωρας.