ΨυχαγωγίαΑρχείο

Το Circulo δίνει ραντεβού στην 6η του Γιορτή

Η 5η Γιορτή Circulo Cooperativa έφτασε στο τέλος της και θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τον Μίλτο Πασχαλίδη, τον Λεωνίδα Μπαλάφα, τους Big Nose Attack, την Μαρία Κηλαηδόνη και τους Empty Souls για την συμμετοχή τους και κυρίως για την καταπληκτική εμφάνιση τους.

Για εμάς είναι η πιο ολοκληρωμένη από καλλιτεχνική άποψη και η πιο άρτια από πλευρά παραγωγής.

Η μαζική συμμετοχή της τοπικής κοινωνίας, οι χιλιάδες επισκέπτες που επέστρεψαν για ακόμα μία χρονιά στην φιλόξενη παραλία της Καραθώνας καθώς και το προσωπικό και οι δεκάδες φίλοι του Circulo co., μετέτρεψαν και αυτή την συνάντηση σε ένα γλέντι που θα είχε ακόμα μεγαλύτερη διάρκεια αν ο καιρός το επέτρεπε.

Ευχαριστούμε, επίσης, και όλους αυτούς που έδειξαν την αλληλεγγύη τους με τις συνεισφορές τους στις αυτό-διαχειριζόμενες δομές αλληλεγγύης. Στο Κοινωνικό Παντοπωλείο Πολιτών Άργους και την Αργολική Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης για τους άπορους φυλακισμένους.

Αισθανόμαστε, πλέον, πως οι Γιορτές έχουν καθιερωθεί στην συνείδηση του κόσμου ως ένα εξαιρετικής σημασίας πολιτιστικό και κοινωνικό γεγονός για την περιοχή μας.

Ένα μεγάλο αυτό-οργανωμένο πάρτι, που  προτάσσει την διασκέδαση χωρίς αντίτιμο προσφέροντας την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε από κοντά αρκετούς από τους σημαντικότερους Έλληνες καλλιτέχνες της εποχής μας και που αναδεικνύει, παράλληλα, την ευεργετικότητα της ύπαρξης δημόσιων χώρων για την πραγματοποίηση αντίστοιχων εκδηλώσεων.

Η φετινή Γιορτή πιστεύαμε, όταν ξεκινούσαμε την διοργάνωσή της, πως πραγματοποιείται σε πείσμα των άθλιων καιρών, της μιζέριας και του μαρασμού που καταβάλει τις περισσότερες απόπειρες διοργάνωσης πολιτιστικών εκδηλώσεων.

Στην πορεία αποδείχθηκε πως διενεργείται και κόντρα στις ορέξεις του «κτήνους» και της δυστοπίας που οραματίζεται. Για ακατανόητους λόγους (αντί-αισθητικής, απλού μίσους, εγκεφαλικής δυσλειτουργίας;) υπήρξε ανεπιτυχής προσπάθεια υπονόμευσης και παρεμπόδισης πραγματοποίησης της 5ης Γιορτής.

Το μόνο που κατάφεραν οι «αγωνιστές» που εχθρεύονται όσα περιγράψαμε παραπάνω είναι να μας υπενθυμίσουν την ρήση του Μ.Μπρέχτ : «Μη χαίρεστε που σκοτώσατε το   κτήνος. H σκύλα που το γέννησε ζει και είναι πάλι σε οργασμό.»

Ραντεβού στην 6η λοιπόν!