ΠολιτισμόςΑρχείο

Εκδηλώσεις για τα 40 χρόνια λειτουργίας του Συλλόγου “Καββαδίας”

1975…Είκοσι δύο νέοι άνθρωποι ενώνουν τις ιδέες τους και παίρνουν την πρωτοβουλία να δημιουργήσουν έναν φορέα πολιτισμού και εξωραϊσμού του τόπου.

Η επωνυμία αυτού? Προοδευτικός Σύλλογος Λυγουριού «Ο Καββαδίας»…και έμβλημά του στρογγυλή σφραγίδα στην οποία απεικονίζεται το διάσημο θέατρο του Ασκληπιείου της Επιδαύρου.

Με το όνομά του τιμά τον Έλληνα αρχαιολόγο Παναγή Καββαδία, στον οποίο οφείλονται οι ανασκαφές στον αρχαιολογικό χώρο. Ο Σύλλογος αυτός έμελλε να αποτελέσει σημαντικό παράγοντα πολιτισμού και δημιουργίας των κατοίκων της περιοχής μας και ολόκληρου του Αργολικού χώρου. Η δράση του απαριθμεί 40 χρόνια παρουσίας, 40 χρόνια δημιουργίας και πολιτισμού…

Προς τιμήν όλων αυτών, το τωρινό Διοικητικό Συμβούλιο του Προοδευτικού Συλλόγου Λυγουριού “Ο Καββαδίας” και η Περιφέρεια Πελοποννήσου-Π.Ε.Αργολίδας έχουν την τιμή να σας προσκαλέσουν στις επετειακές εκδηλώσεις με τίτλο “40 Χρόνια Καββαδίας”, που θα πραγματοποιηθούν από 3 έως 6 Σεπτεμβρίου, στο Λυγουριό και ώρα 20:30, σύμφωνα με το ακόλουθο πρόγραμμα:

Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου 2015
Αναδρομή στην ιστορία του Συλλόγου με παρουσιάσεις οπτικοακουστικού υλικού
Δημοτικό Σχολείο Λυγουριού

Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου 2015
Πρεμιέρα θεατρικής παράστασης “Η καλή καρδιά της Ελεονώρας” του Δ.Χορν, από τη Θεατρική Ομάδα του “Καββαδία”
Πνευματικό Κέντρο Αγίου Βασιλείου

Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου 2015
Παρουσίαση τραγουδιών από την παιδική-εφηβική χορωδία του Συλλόγου και παραδοσιακών χορών από Συλλόγους του χωριού μας
Δημοτικό Σχολείο Λυγουριού

Κυριακή 6 Σεπτεμβρίου 2015
Συναυλία με τους Γεράσιμο Ανδρεάτο και Βαγγέλη Τρίγκα
Δημοτικό Σχολείο Λυγουριού – Τιμή εισόδου:5 ευρώ

1975-2015…Σας περιμένουμε να γιορτάσουμε μαζί αυτά τα 40 χρόνια δημιουργίας και πολιτισμού στον τόπο μας….για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νεώτεροι!

Η παρουσία σας θα μας τιμήσει ιδιαίτερα!!!