ΚοινωνίαΑρχείο

Επίθεση στον δήμαρχο γιατί δεν πήγε στο παρεκκλήσι…

Διαβάζοντας την παρακάτω ανακοίνωση ίσως να νόμιζε κανείς ότι έπαθε παράκρουση, ίσως κάποιος άλλος να νόμιζε ότι υπάρχει εμπάθεια ή δεν ξέρουμε και τι άλλο…

Το Σωματείο Εργαζομένων του Νοσοκομείου Ναυπλίου θεώρησε σώφρον να τα βάλει με τον Δήμαρχο Δημήτρη Κωστούρο, τον Πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Ραφαήλ Μπαρού και όλους τους «καρεκλοκένταυρους», όπως τους αποκαλούν, επειδή δεν τίμησαν με την παρουσία τους μία θρησκευτική εκδήλωση, και συγκεκριμένα τη γιορτή του Αγίου Αλεξάνδρου στο παρεκκλήσι του Νοσοκομείου.

Βέβαια με όλα αυτά που έχουν περάσει οι άνθρωποι τους τελευταίους μήνες όπου το νοσοκομείο συνεχίζει να λειτουργεί υποστελεχωμένο και κάτω από δύσκολες οικονομικές συνθήκες χάρη στον ηρωισμό τον δικό τους, δικαιολογούνται, αν και η απουσία από ένα “εκκλησιαστικό” event δεν είναι λογικό να ταυτίζεται με οποιαδήποτε αδιαφορία από τους πολιτικούς και θεσμικούς παράγοντες αυτού του τόπου.  

Όπως με ειρωνική διάθεση και υποβόσκουσα αγανάκτηση αναφέρεται στην ανακοίνωση που δημοσιεύεται στην σελίδα του σωματείου στο facebook:
Ευχαριστούμε το Δήμαρχο Ναυπλιέων, τον Πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου και όλους αυτούς τους “καρεκλοκένταυρους” που έλαμψαν δια της ΑΠΟΥΣΙΑΣ τους στη γιορτή του Αγ. Αλεξάνδρου που έγινε στο παρεκκλήσι που βρίσκεται στον προαύλιο χώρο του Νοσοκομείου Ναυπλίου. Να επισημάνουμε ότι στα καθήκοντα τους ΔΕΝ είναι μόνο οι οργανώσεις μουσικών βραδιών στο Παλαμήδι ή Μαραθώνιων ή Τριάθλων ή λειτουργία κοινωνικών ιατρείων και φαρμακείου ή η φιλοξενία πολυτελών σκαφών στο λιμάνι της πόλης μας ΑΛΛΑ και η ΕΝΙΣΧΥΣΗ, ΥΠΟΣΤΉΡΙΞΗ ΚΑΙ ΣΥΝΥΠΑΡΞΗ της ΜΙΑΣ και ΜΟΝΑΔΙΚΗΣ νοσηλευτικής μονάδας που έχει η πόλη τους. Οφείλουμε ξεχωριστά να ευχαριστήσουμε για την πραγματική του παρουσία τον Διοικητή του Α.Τ.Ναυπλίου.