ΑυτοδιοίκησηΑρχείο

Π.Τατούλης:”Στη δικαιοσύνη Τσιρώνης και Λαφαζάνης για το ΠΕΣΔΑ”

 
Την αποπομπή τους στη δικαιοσύνη ζητά ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου γιατί καθυστέρησαν να παραδώσουν το έγγραφο με τις παρατηρήσεις της αρμόδιας υπηρεσίας του ΥΠΑΠΕΝ για την αναθεώρηση του ΠΕΣΔΑ (Περιφερειακά Σχέδια Διαχείρισης Αποβλήτων) Πελοποννήσου στην Περιφέρεια.

Στην κατηγορία ότι δεν έχει εναρμονιστεί ο ΠΕΣΔΑ με την Ευρωπαϊκή Οδηγία του 2008, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου απάντησε ότι ο ΠΕΣΔΑ της Πελοποννήσου είναι ο μόνος εγκεκριμένος στη χώρα που έχει εναρμονιστεί και ενσωματώσει την οδηγία αυτή και συμπλήρωσε ότι οι προτάσεις αναθεώρησης του ΠΕΣΔΑ από το Υπουργείο είναι ελάχιστες αφού έχουν ήδη ενσωματωθεί οι σχετικές Ευρωπαϊκές και Ελληνικές Οδηγίες. «Οι παρατηρήσεις επί του ΠΕΣΔΑ απαντήθηκαν αμέσως και ενσωματώθηκαν, αλλά με αποφάσεις των κυρίων Τσιρώνη και Λαφαζάνη ποτέ δεν προχώρησαν».

Η συμπεριφορά του ορισμένου επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας είναι εξαιρετικά επικίνδυνη και αντιδημοκρατική, ο οποίος ενώ έχει πλήρη άγνοια για τη λειτουργία και την ευθύνη των συλλογικών οργάνων» προσπαθεί να μας «επιβάλλει με δημοκρατικό τρόπο τη δική του άποψη», υποστήριξε ο Περιφερειάρχης και τόνισε ότι δε σέβεται την αρχή της πλειοψηφίας και την εντολή των πολιτών. 

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου σημείωσε τέλος ότι αγνοούν ότι η χώρα έχει δεσμευτεί ότι μέχρι τέλος του Σεπτεμβρίου θα πρέπει να έχει εγκριθεί ο νέος ΕΣΔΑ και οι ΠΕΣΔΑ, διαφορετικά θα σημάνει το τέλος χρηματοδότησης του συνόλου του ΕΣΠΑ, ανεξαρτήτως κωδικού.