ΟικονομίαΑρχείο

Η εφορία ξαμολήθηκε για ελέγχους στην Αργολίδα

Μπαράζ ελέγχων σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος κάνει η Οικονομική Αστυνομία τις τελευταίες ημέρες στην περιοχή της Αργολίδας, και μάλιστα εχθές το βράδυ βρέθηκαν στη Νέα Κίο, ελέγχοντας καφετέριες και ταβέρνες στο λιμανάκι του χωριού για την κοπή ή μη αποδείξεων στους πελάτες.

Οι εφοριακοί ελεγκτές είναι καμουφλαρισμένοι και κυκλοφορούν casual ντυμένοι ανάμεσα στους θαμώνες κοιτώντας διακριτικά τα τραπέζια αν διαθέτουν αποδείξεις, χωρίς να διστάζουν ενίοτε να έρθουν σε διάλογο και με τους ίδιους τους πελάτες. Δεν γνωρίζουμε αν καταγράφηκαν παραβάσεις, ωστόσο είναι βέβαιο ότι οι έλεγχοι δεν σταματούν εδώ, αλλά θα συνεχιστούν και ενδεχομένως θα ενταθούν το επόμενο χρονικό διάστημα, όχι μόνο σε καταστήματα εστίασης και εμπορίου αλλά και σε ξενοδοχεία, ενοικιαζόμενα δωμάτια και άλλες επιχειρήσεις.

Στην αύξηση συχνότητας των ελέγχων αναμένεται να συμβάλλει και το επικείμενο κλείσιμο των εφοριών προκειμένου να αποδεσμευθεί προσωπικό για ελέγχους στην αγορά με στόχο την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής. Το οριστικό κλείσιμο για το κοινό ανακοινώθηκε επίσημα από τον υπηρεσιακό αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών Τρύφωνα Αλεξιάδη σε συνάντηση με τους εφοριακούς που είχε τις προηγούμενες ημέρες ενώ έκανε γνωστό ότι αυτό θα γίνει σταδιακά μέσα στο 2016, και εναλλακτικά η εξυπηρέτηση θα γίνεται ηλεκτρονικά, με αλληλογραφία ή με το κλείσιμο ραντεβού.