ΠολιτικήΑρχείο

Οι τελευταίες παρεμβάσεις Κοδέλα

Το διάστημα των τελευταίων μηνών εξαιτίας των σημαντικών κεντρικών εξελίξεων ο βουλευτής επέλεξε να μη δημοσιοποιήσει κάποιες παρεμβάσεις του για επιμέρους ζητήματα που αφορούν κυρίως τους  κατοίκους της Αργολίδας.

Με βάση την επιλογή του να μην συμμετέχει στις επικείμενες εκλογές, αποφάσισε να ενημερώσει για κάποιες από αυτές τις παρεμβάσεις:

1) Κατατέθηκαν δύο ερωτήσεις προς τα αντίστοιχα Υπουργεία για θέματα γνωστά στην περιοχή που αφορούν ζητήματα διαφάνειας και δικαιοσύνης. Πιο συγκεκριμένα κατατέθηκε:
α) ερώτηση προς τον κ. Υπουργό Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων με θέμα “Υπόθεση εικονικών πρωταθλημάτων στο άθλημα χόκεϋ επί χόρτου”.
β) ερώτηση προς τους Υπουργούς  Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων και Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης με θέμα “Λειτουργία Σχολικών Επιτροπών στο Δήμο Άργους Μυκηνών”.

2) Κατατέθηκε στον Αναπληρωτή Υπουργό Παραγωγικής Ανασυγκρότησης υπόμνημα από τους βουλευτές Δημήτρη Κοδέλα, Σταύρο Αραχωβίτη και Φάνη Κουρεμπέ με θέμα: “Αντιμετώπιση του κινδύνου που αντιμετωπίζει η εσπεριδοκελλιέργεια της χώρας εξαιτίας του ιού της Τριστέτσα” στο οποίο παρουσιάζονται προτάσεις για ένα στρατηγικό σχέδιο αντιμετώπισης των μεγάλων προβλημάτων που έχουν δημιουργηθεί από την εξάπλωση του ιού, ζητώντας από το Υπουργείο ενημέρωση για τις ενέργειές του και στη συνέχεια σύσκεψη των εμπλεκόμενων φορέων για τον περαιτέρω συντονισμό.

3) Σχετικά με τις Λαϊκές Αγορές:
α) Κατατέθηκε ερώτηση στο Υπουργείο Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού (πρώην υπ. Ανάπτυξης) με θέμα: “Απαγόρευση υποβοήθησης των πωλητών λαϊκών αγορών από συγγενικά τους πρόσωπα”.
β) Είναι έτοιμο υπόμνημα το οποίο αφορά προτεινόμενες αλλαγές στο Νόμο για τις Λαϊκές Αγορές και το οποίο θα καταθέσουμε στη νέα ηγεσία του Υπουργείου που θα προκύψει από τις εκλογές.

Σύμφωνα με τον Δημήτρη Κοδέλα, τα παραπάνω θέματα, όπως και πολλά άλλα σημαντικότερα αυτών, δεν θα πρέπει να “μείνουν στα χαρτιά” αλλά να δοθούν λύσεις και απαντήσεις. Αυτό δεν μπορεί να επιτευχθεί αν δεν ενεργοποιηθούν οι ίδιοι οι άνθρωποι που τους αφορά και ενδιαφέρονται για αυτά. Όπως σημειώνει “η ζωή μας, όπως και η ανάγκη για δικαιοσύνη, είναι πολύ σοβαρά ζητήματα για να τα αναθέσουμε σε ένα πολιτικό σύστημα τόσο ξένο προς την κοινωνία και τις πραγματικές της ανάγκες“.