ΚοινωνίαΑρχείο

Σ.Τάνταρου-Κρίγγου: “Το Μεταναστευτικό μείζον ευρωπαικό θέμα”

Η μετανάστευση αποτελεί θέμα μέγιστης σημασίας αυτή την περίοδο καθώς έχει πάρει δραματικές διαστάσεις, με τα ναυάγια να διαδέχονται το ένα το άλλο καθημερινά και δεκάδες άνθρωποι να χάνουν τη ζωή τους.

Στο άρθρο της, η υποψήφια βουλευτής επισημαίνει ότι η απόφαση της Γερμανίας να επαναφέρει τους συνοριακούς ελέγχους με την Αυστρία, αναστέλλοντας ουσιαστικά τη Συνθήκη Σένγκεν, αλλά και η πρόθεση άλλων ευρωπαϊκών κυβερνήσεων να κινηθούν στην ίδια κατεύθυνση, αποτελεί μια εξέλιξη που στη δυναμική της μπορεί να θέσει νέου τύπου ζητήματα, που ίσως ακυρώσουν στην πράξη πράγματα που εθεωρούντο ως κεκτημένα στο ευρωπαϊκό πλαίσιο.

Επίσης, τονίζει την ανάγκη για την «υιοθέτηση μιας ολοκληρωμένης μεταναστευτικής πολιτικής που θα περιλαμβάνει εκτός από την επιτήρηση των θαλασσίων συνόρων και την πάταξη κυκλωμάτων που εμπορεύονται τον ανθρώπινο πόνο».

“Γιατί μόνο με μια ολοκληρωμένη μεταναστευτική πολιτική, δεσμευτική σε πανευρωπαϊκό επίπεδο για όλες τις χώρες-μέλη και προσανατολισμένη σε βάθος χρόνου, μπορεί να επιλυθεί το ακανθώδες για την ήπειρό μας πρόβλημα. “