ΑθλητισμόςΑρχείο

Μία ξεχωριστή εμπειρία αναρρίχησης στη Μονεμβασιά

Ο Δήμος Μονεμβασίας, η Τοπική Κοινότητα Κυπαρισσίου και το κληροδότημα G.Kellis Κυπαρισσίου, διοργανώνουν το 1ο Αναρριχητικό Φεστιβάλ στις 2, 3 και 4 Οκτωβρίου 2015. Στο πλαίσιο του αναρριχητικού φεστιβάλ, το Κυπαρίσσι θα «εγκαινιαστεί» ως νέος αναρριχητικός προορισμός και θα γίνουν ενέργειες ώστε να προβληθεί στην παγκόσμια αναρριχητική κοινότητα.

Το αναρριχητικό πεδίο στο Κυπαρίσσι ολοκληρώθηκε με χρηματοδότηση του Ιδρύματος ΜΠΟΔΟΣΑΚΗ και του κληροδοτήματος G.Kellis.
 

Επίσημη καλεσμένη θα είναι μια από τις κορυφαίες αναρριχήτριες στον κόσμο, η Angy Eiter, παγκόσμια πρωταθλήτρια στην ιστορία της αγωνιστικής αναρρίχησης.

Το Σάββατο 3 Οκτωβρίου 2015 ώρα 18:00, θα πραγματοποιηθεί απονομή στους πρωτεύσαντες στις διάφορες κατηγορίες του «μαραθώνιου αναρριχητικών διαδρομών». Θα ακολουθήσουν ομιλίες, παρουσιάσεις σχετικές με την αναρρίχηση και απονομή αναμνηστικών στους επισήμους.

Στην εκδήλωση ουσιαστική θα είναι η συμβολή του οδηγού βουνού – προπονητή αναρρίχησης Άρη Θεοδωρόπουλου ενώ θα συμμετέχουν και γνωστοί Έλληνες και ξένοι αναρριχητές