ΑθλητισμόςΑρχείο

Τα παιδιά της Αργολίδας μαθαίνουν να πετούν!

Οι Ιπτάμενοι Αθλητικός Σύλλογος Αργολίδας διοργανώνουν πρόγραμμα εκγύμνασης και γιόγκα για παιδιά με τίτλο “Aerial Flying Kids”. 

Η παιδική Aerial Flow Yoga είναι ένα σύστημα εκγύμνασης ειδικά σχεδιασμένο και προσαρμοσμένο στις ανάγκες των παιδιών, το οποίο συνδυάζει την παιδική γιόγκα, την partner/acro yoga, το θεατρικό παιχνίδι, τη μουσικοκινητική, τη ζωγραφική και την τέχνη του χορού.

Συνδυάζοντας τα οφέλη όλων αυτών και τη δυναμική της ατελείωτης ενέργειας των παιδιών, το εναέριο ταξίδι ξεκινά, σε ένα πλήρως ασφαλές περιβάλλον. Ο καθένας διαγράφει τη δική του μοναδική πορεία κι όλοι μαζί απολαμβάνουμε τα οφέλη της πρακτικής. Ένας μικρός διαλογισμός στην αρχή και το τέλος μαθαίνει στους μικρούς ασκούμενους να ηρεμούν, να ακούν το σώμα, την αναπνοή τους, τους άλλους και τη σιωπή, καθώς αιωρούνται. Παιχνίδια που μόνο στόχο έχουν την ψυχαγωγία, σε ένα εντελώς φιλικό και μη ανταγωνιστικό περιβάλλον.

Ακόμη, αέρινοι χαιρετισμοί στον ήλιο, στάσεις με περίεργα ονόματα, εμπνευσμένα από τη φύση και τα ζώα έρχονται να δώσουν την ευκαιρία στα παιδιά να πάρουν τις ποιότητες εκείνες της φύσης που χρειάζονται. Στάσεις ισορροπίας, περιστροφές, στηρίξεις, κάμψεις εμπρός και πίσω και φυσικά ανεστραμμένες στάσεις και swing έρχονται να διασκεδάσουν τα παιδιά, να τους βοηθήσουν να ξεπεράσουν τους φόβους τους, να εμπιστευτούν τον εαυτό τους και την ομάδα, καθώς το κίνητρο για το παιχνίδι είναι πιο ισχυρό από την αίσθηση του φόβου. Ακόμη μέσα στο ταξίδι τα παιδιά γνωρίζουν και βιώνουν την τέχνη της ισορροπημένης ύπαρξης, της ενέργειας, της υγείας, της αυτοπεποίθησης, της αυτοπειθαρχίας, της επίγνωσης, της πρόκλησης, της συγκέντρωσης, της εγρήγορσης, του γέλιου, του ονείρου, του φωτός της ζωής..


Έναρξη: Πέμπτη 2 Οκτωβρίου (18:00 – 19:00)
Περιορισμένος αριθμός θέσεων.
Πληροφορίες-Εγγραφές: 6972233590

 

Το γενικό πρόγραμμα δραστηριοτήτων (2015-2016) έχει ως εξής: