ΚοινωνίαΑρχείο

Η Αργολίδα δεν έχει και τόσο πολύ ανάγκη από πυροπροστασία

23 νέες υδατοδεξαμενές ανοικτού τύπου για πυροπροστασία προμηθεύεται η Περιφέρεια Πελοποννήσου για να τοποθετηθούν σε σημεία που έχει υποδείξει η Πυροσβεστική Υπηρεσία της κάθε περιοχής.

Από αυτές, από 6 θα τοποθετηθούν σε Αρκαδία και Λακωνία, 5 στην Κορινθία, 4 στην Μεσσηνία και μόλις 2 στην Αργολίδα, που, απ’ ότι φαίνεται, έχει μικρότερες ανάγκες σε πυροπροστασία σε σχέση με τους υπόλοιπους ή απλά είναι καλύτερα οργανωμένη σε αυτόν τον τομέα.

Οι 23 υδατοδεξαμενές θα είναι δυναμικότητας 40.000 λίτρων και τις προηγούμενες ημέρες υπεγράφη συμπληρωματική σύμβαση με τη ανάδοχο εταιρεία «AQUASTAR», ύψους 77.004 ευρώ, για την προμήθεια και την εγκατάσταση υδατοδεξαμενών για πυροπροστασία και των πέντε νομών της Περιφέρειας

Η εταιρεία έχει αναλάβει την υποχρέωση με την ανάληψη του έργου της μεταφοράς, της έντεχνης εγκατάστασης του εξοπλισμού και παράδοσης των υδατοδεξαμενών σε κατάσταση λειτουργίας. Η διάρκεια υλοποίησης της σύμβασης έχει ορισθεί σε 5 μήνες από την ημερομηνία υπογραφής της και συνολικά θα διατεθούν 300.000 ευρώ για την υλοποίηση του έργου.. 

Σε ότι αφορά την παραλαβή των υδατοδεξαμενών θα γίνεται αφού αυτές εγκατασταθούν στις τοποθεσίες που έχει υποδείξει η Πυροσβεστική Υπηρεσία κάθε περιοχής, σύμφωνα με τις τεχνικές προδιαγραφές που προβλέπονται.