ΚοινωνίαΑρχείο

Η πεζογέφυρα του ΟΑΚΑ, το τρένο που δεν υπάρχει και ο Ανδριανός!

Μυστήριο περικλείεται στην εν λόγω υπόθεση, όπου σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της αθλητικής εφημερίδας Live Sport, πριν από τρεις μήνες υπήρξε θετική εισήγηση για τη μεταφορά πεζογέφυρας από το ΟΑΚΑ στις Μυκήνες. 

Συγκεκριμένα το ρεπορτάζ της εφημερίδας αναφέρει πως στην τελευταία συνεδρίαση του προηγούμενου Δ.Σ. των Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων στο Μαρούσι έγινε δεκτή η εισήγηση του Γιώργου Καπτσή για την παραχώρηση της πεζογέφυρας που ενώνει το κολυμβητήριο του ΟΑΚΑ με το κλειστό του μπάσκετ στον Δήμο Άργους Μυκηνών!

Την διαδικασία σταμάτησε στις 27 Ιουνίου ο Συντονιστής Γενικός Διευθυντής του Ολυμπιακού Αθλητικού Κέντρου Σάββας Ανεστιάδης , ο οποίος ζήτησε ενημέρωση επί του θέματος και διαπίστωσε ότι για να προχωρήσει η ενέργεια, θα έπρεπε να γίνει υπό την επίβλεψη της Τεχνικής Διεύθυνσης, που απουσίαζε.
 
Το ρεπορτάζ της Εφημερίδας

Να σημειώσουμε πως ο κ. Καπτσής είναι ο προκάτοχος του Σάββα Ανεστιάδη, ο οποίος είχε διοριστεί από τον πρώην υφυπουργό Αθλητισμού, Γιάννη Ανδριανό.

Ο λόγος για τον οποίο ζητήθηκε να μεταφερθεί η συγκεκριμένη πεζογέφυρα, σύμφωνα πάντα με το ρεπορτάζ, είναι προκειμένου να τοποθετηθεί πάνω από μία σιδηροδρομική διάβαση όπου έχουν σημειωθεί αρκετά τροχαία ατυχήματα τα τελευταία χρόνια, ενώ έχουν χάσει τη ζωή τους και αρκετά κοπάδια που βόσκουν στη εν λόγω περιοχή! Η διαδικασία, όπως σημειώνεται, δεν προχώρησε τελικά γιατί κόλλησε στη γραφειοκρατία και έτσι η πεζογέφυρα παραμένει στη θέση της.

Βέβαια τρένο στην Αργολίδα δεν υπάρχει από το 2010, ούτε έχουμε υπόψη μας κάποια σιδηροδρομική διάβαση στην περιοχή όπου γίνονται πολλά τροχαία (με τι ακριβώς τρακάρουν;), ούτε είμαστε σε θέση να κατανοήσουμε που ακριβώς θα ήταν χρήσιμη μία πεζογέφυρα στην προκειμένη περίπτωση. Άρα θα μας επιτραπεί να κρατήσουμε μία επιφύλαξη ως προς το ακριβές του ρεπορτάζ της εφημερίδας.