ΑυτοδιοίκησηΑρχείο

Απευθείας αναθέσεις σε Αθηναϊκά γραφεία καταγγέλει ο Γραμματικόπουλος

Ο επικεφαλής της αξιωμετικής αντιπολίτευσης του Δήμου Ναυπλιέων Χρήστος Γραμματικόπουλος καταγγέλει τον δήμαρχο Δημήτρη Κωστούρο για παράνομες απευθείας αναθέσεις σε τρία έργα που αφορούν τη ΔΕΥΑΝ.

Όπως αναφέρει σε σχετικό δελτίο τύπου που εξέδωσε, στην τελευταία συνεδρίαση του συμβουλίου της ΔΕΥΑΝ ο Δήμαρχος Δημήτρης Κωστούρος προχώρησε σε τρεις διαδοχικές απευθείας αναθέσεις σε αντίστοιχα γραφεία εξ’Αθηνών, συνολικής αξίας 74.000 ευρώ (24.600 ευρώ η κάθε μία) για υπηρεσίες που μπορούν να γίνουν από τις υπηρεσίες και το προσωπικό της ΔΕΥΑΝ που άλλωστε έχουν και την αρμοδιότητα.

Η παράταξή του καταψήφισε και τις τρεις αναθέσεις χαρακτηρίζοντας τες πολιτικά ανήθικες, και ενδεχομένως παράνομες.”Αναρωτιέμαι σε τι εξυπηρετεί να σπαταληθούν τόσα χρήματα και μάλιστα χωρίς κανένα διαγωνισμό για εργασίες που εμπίπτουν στα καθήκοντα και τις αρμοδιότητες των υπηρεσιών της ΔΕΥΑΝ ” τόνισε χαρακτηριστικά.

Να σημειωθεί ότι οι αναθέσεις αφορούν επιχειρησιακές-τεχνικές-οικονομικές υπηρεσίες όταν είναι γνωστό ότι η ΔΕΥΑΝ διαθέτει τεχνική υπηρεσία, οικονομική υπηρεσία καθώς και διοικητικό συμβούλιο.