ΚοινωνίαΑρχείο

Χείρα βοηθείας στους πρόσφυγες σε Ναύπλιο και Άργος

Καθημερινά χιλιάδες και χιλιάδες άνθρωποι επιχειρούν να διασχίσουν τα θαλάσσια και χερσαία σύνορα της Ευρώπης για να ξεφύγουν από τον τρόμο του πολέμου, την φτώχεια και την εξαθλίωση που μαστίζουν τις χώρες τους, κυρίως της Μέσης Ανατολής.

Σε αυτό τους το ταξίδι δυστυχώς αφήνουν πίσω εκατόμβες νεκρών, συνήθως των πιο αδύναμων, μικρών παιδιών, εγκύων γυναικών, ηλικιωμένων. Η προσφυγιά και ο θάνατος χιλιάδων κατατρεγμένων έχει πάρει τις διαστάσεις εγκλήματος κατά της ανθρωπότητας.

Γι’ αυτό το λόγο τo Αντιφασιστικό Αντιρατσιστικό Μέτωπο Αργολίδας οργανώνει στο Ναύπλιο και στο Άργος Καμπάνια Αλληλεγγύης για την Υποστήριξη των Προσφύγων και καλεί τον κόσμο της Αργολίδας να ανταποκριθεί σαυτήν την πρωτοβουλία και να συνεισφέρει όσο μπορεί, προσφέροντας είδη προσωπικής υγιεινής (σαπούνια , οδοντόκρεμες , πάνες για τα μωρά , μωρομάντηλα..) ,τρόφιμα μακράς διαρκείας ,τρόφιμα άμεσης κατανάλωσης (κονσέρβες , μπισκότα ..) , φάρμακα ( αντιπυρετικά , αναλγητικά ..), ρούχα και παπούτσια, πετσέτες , κουβέρτες , υπνόσακους , σακίδια κλπ. την Πέμπτη, 1η Οκτωβρίου , από τις 6.30 έως τις 10, στην πλατεία Τριών Ναυάρχων (Δημαρχείου) στο Ναύπλιο και την Παρασκευή , 2 Οκτωβρίου ,από τις 6 έως τις 9 , στον πεζόδρομο Ελ.Βενιζέλου , στην πίσω πλευρά του “Αψέντι”, στο Άργος.