ΚοινωνίαΑρχείο

Τους πήρε τα πεύκα και τα σήκωσε…

Δύο παρόμοια περιστατικά με πτώσεις πεύκων ή μέρος από πεύκων, συνέβησαν σε Άργος και Ναύπλιο τη νύχτα, με μικρή χρονική διαφορά μεταξύ τους.

Κατά τις 2:00 τη νύχτα της Τρίτης έπεσε δέντρο στην συνοικία του Ψαρομαχαλά, στην παλιά πόλη του Ναυπλίου, χωρίς ευτυχώς να προκληθούν ζημιές στα σπίτια ή τα αυτοκίνητα που ήταν παρκαρισμένα στο σημείο. Το μεγάλο πεύκο είναι ένα από τα αρκετά που υπάρχουν στην περιοχή και που κανονικά θα έπρεπε να έχουν αντικατασταθεί προ πολλού αφού δεν είναι και τόσο ασφαλή.

Λίγο πριν, κατά τις 1:30 τη νύχτα ο αέρας πήρε και σήκωσε πεύκο και στο Άργος, όπου μία μεγάλη κλάρα κατάφερε να κόψει κεντρικό δρόμο της πόλης στη μέση. Την ώρα πάντως που έγινε η πτώση δεν περνούσε κανείς από κάτω και έτσι όλα κύλησαν ομαλά μετά και την απομάκρυνση του “εμποδίου” από την πυροσβεστική.  

Τα περιστατικά αυτά καταδεικνύουν για ακόμα μια φορά την επικινδυνότητα που έχουν αυτού του τύπου τα δέντρα όταν τοποθετούνται σε κεντρικά σημεία των πόλεων, και ειδικά όσα από αυτά είναι ήδη μεγάλα σε ηλικία.