ΚόσμοςΑρχείο

Η Google πούλησε τον εαυτό της για 12 δολάρια!

Ένα κενό στο λογισμικό ιστοσελίδας που ανήκει στην Google, ήταν ικανό για να διαθέσει το ίδιο της το url google.com για αγορά έναντι του ποσού των 12 δολαρίων. Η χαρά όμως του νέου της ιδιοκτήτη δεν κράτησε για πολύ…

Την ώρα που ο Σανμάι Βεντ βρισκόταν στο σπίτι του και σέρφαρε στο διαδίκτυο, και συγκεκριμένα στην ιστοσελίδα Google Domains, διαπίστωσε εντελώς τυχαία πως το google.com ήταν ελεύθερο προς αγορά.

Στην αρχή θεώρησε πως επρόκειτο για κάποιο λάθος, ωστόσο δοκίμασε να πραγματοποιήσει την αγορά έτσι κι αλλιώς. Προς μεγάλη του έκπληξη η αγορά λειτούργησε κανονικά και ξαφνικά το google.com είχε γίνει δικό του, και μάλιστα μόνο έναντι 12 δολαρίων!

Η μεγαλύτερη έκπληξη όμως ήταν όταν συνειδητοποίησε ότι απέκτησε πρόσβαση στο admin της google και στο mail του άρχισαν να καταφθάνουν πληροφορίες για το σύστημα ασφαλείας και άρχισε να συνειδητοποιεί το μέγεθος της κατάστασης.

Σαφώς η χαρά του νέου ιδιοκτήτη της Google δεν κράτησε για πολύ. Μόλις λίγα λεπτά αργότερα οι διαχειριστές της ιστοσελίδας ακύρωσαν τη συναλλαγή, επέστρεψαν τα 12 δολάρια στο λογαριασμό του Βεντ αναφέροντας πως η ιστοσελίδα είχε ιδιοκτήτη και πως όλο το μπέρδεμα δημιουργήθηκε από ένα πρόβλημα στο λογισμικό.

Παρόλα αυτά ο Βεντ θα έχει τη χαρά να λέει στο μέλλον ότι για ένα λεπτό στη ζωή του υπήρξε ο ιδιοκτήτης του google.

Ακόμα δεν έχουν γίνει γνωστά τα αίτια που βρίσκονται πίσω από το περιστατικό αυτό.

Ανάλογο περιστατικό είχε αντιμετωπίσει και η Microsoft το 2003, όταν δεν κατάφερε να ανανεώσει την ιδιοκτησία του hotmail.co.uk, το οποίο πέρασε έστω και για λίγο στην ιδιοκτησία κάποιου άλλου.