ΑυτοδιοίκησηΑρχείο

Παράταση του ΕΣΠΑ ζητά η ΚΕΔΕ από το Άργος

Πραγματοποιήθηκε σήμερα Δευτέρα 5 Οκτωβρίου, για πρώτη φορά εκτός Αθηνών , η συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος, στην αίθουσα δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Άργους Μυκηνών.

Βασικό θέμα ήταν η προσπάθεια να διασφαλιστεί η παράταση του ΕΣΠΑ ώστε να μην χαθούν τα μεγαλύτερα έργα στην Ελλάδα εκ των οποίων είναι και η Ανάπλαση του Ιστορικού Κέντρου του Άργους, η αντιμετώπιση της μείωσης των οικονομικών πόρων στην τοπική αυτοδιοίκηση από το κράτος καθώς και ένα νέο πρόγραμμα στα πρότυπα του ΘΗΣΕΑ.
 

Λίγα λεπτά πριν την συνεδρίαση, ο Δήμαρχος Άργους Μυκηνών Δημήτρης Καμπόσος υποδέχτηκε στο γραφείο του, τον Πρόεδρο της επιτροπής Αλέξη Καστρινό αλλά και μέλη της ΚΕΔΕ, ενώ υποδέχθηκε την επιτροπή απευθύνοντας  χαιρετισμό.

Στις δηλώσεις του στα μέσα μαζικής ενημέρωσης, ο Δήμαρχος Πηνειού κ. Καστρινός τόνισε, «Δεν είναι καθόλου τυχαία η επιλογή να πραγματοποιηθεί  η συνεδρίαση μας στην πόλη του Άργους, καθώς αποτελεί μια μείζονος ιστορικής σημασίας πόλη και διαθέτει έναν Δήμαρχο, που διεκδικεί με πάθος για τον Δήμο του, κάτι που συμφωνεί και με την δική μου ιδιοσυγκρασία. Ο Δημήτρης Καμπόσος, είναι φοβερά  διεκδικητικός για τον τόπο του  και  μιλάει πάντα με επιχειρήματα. Τολμώ να πω, πως αν ήμουν δημότης Άργους, θα ήμουν φανατικός ψηφοφόρος του».