ΑυτοδιοίκησηΑρχείο

Ε9 για τα δημοτικά τέλη στο δήμο Επιδαύρου

Σε διορθώσεις των τετραγωνικών μέτρων των ακινήτων στα διοικητικά του όρια, προχωρά με επείγουσες διαδικασίες ο δήμος Επιδαύρου, αφού έχει διαπιστωθεί ότι υπάρχουν λάθη κυρίως σε παλαιά ακίνητα, με αποτέλεσμα να χρεώνονται μέχρι τώρα σε πολλές περιπτώσεις μικρότερα ποσά από αυτά που πρέπει να αναλογούν σε κάθε ακίνητο για τα ανταποδοτικά τέλη.

Η ειδοποίηση που φέρει την υπογραφή του δημάρχου, στάλθηκε μέσω των λογαριασμών Ύδρευσης. Οι ιδιοκτήτες ηλεκτροδοτούμενων ακινήτων που βρίσκονται εντός του Δήμου Επιδαύρου υποχρεούνται σύμφωνα με αυτήν, να προσκομίσουν αντίγραφο του λογαριασμού κατανάλωσης ηλεκτρικού ρεύματος και αντίγραφο του Ε9. Μάλιστα όπως τονίζεται στην επιστολή που υπογράφει ο Κώστας Γκάτζιος για όσα ακίνητα δεν κατατεθούν στοιχεία, θα ζητηθεί έλεγχος από αρμόδιες υπηρεσίες (Δ.Ο.Υ. Πολεοδομία κλπ), κάτι που προβλέπει άλλωστε η νομοθεσία.

Σε επόμενο στάδιο, όσοι έχουν ακίνητα με διαφορές στα πραγματικά τετραγωνικά μέτρα των ακινήτων τους από αυτά που υπολογίζονται για τα δημοτικά τέλη, θα κληθούν εκ νέου από τους μηχανικούς του δήμου για την διόρθωση.

Το θέμα αυτό βέβαια με τις διορθώσεις των τετραγωνικών μέτρων, όσο κι αν ξάφνιασε πολλούς από τους ιδιοκτήτες Ακινήτων στο δήμο Επιδαύρου, θα έπρεπε να είχε διεκπεραιωθεί από καιρό,  αφού προβλέπεται από τη νομοθεσία. Ούτε βέβαια ήταν απαραίτητο να αποφασίσει γι  αυτό το δημοτικό συμβούλιο. Ωστόσο ήταν δύσκολη για τις υπηρεσίες του δήμου η διόρθωση, αφού δεν είχε γίνει κάποια διαδικασία για να υπάρχει πρόσβαση στα Ε9 μέσω Δ.Ο.Υ. Έτσι, επελέγη η μέθοδος που ακολουθήθηκε με την προσκόμιση των εγγράφων από τους ιδιοκτήτες.

Παράλληλα ο δήμος προσπαθεί να ξεκαθαρίσει και το θέμα του Τέλους Ακίνητης Περιουσίας (ΤΑΠ), αφού καλούνται και οι ιδιοκτήτες μη ηλεκτροδοτούμενων ακινήτων (κτισμάτων και οικοπέδων) που βρίσκονται εντός των ορίων των οικισμών του Δήμου, να προσκομίσουν αντίγραφο του Ε9, προκειμένου να ελεγχθούν οι δηλώσεις επιβολής Τέλους Ακίνητης Περιουσίας (ΤΑΠ).

Ο όγκος δουλειάς για τις υπηρεσίες του δήμου είναι μεγάλος, αφού θα πρέπει να διαπεραιωθεί από μικρό αριθμό υπαλλήλων, ώστε να ολοκληρωθεί η διαδικασία και να μπουν περισσότερα χρήματα στο ταμείο, πριν αναγκαστεί εν των πραγμάτων το δημοτικό συμβούλιο να προχωρήσει σε αύξηση των δημοτικών τελών για να τα βγάλει πέρα ο δήμος και να μπορέσει να συνεχίσει να ανταποκρίνεται στις υποχρεώσεις του έναντι των δημοτών.

 

Η ανακοίνωση του δημάρχου

Η ανακοίνωση που υπογράφει ο δήμαρχος Επιδαύρου Κώστα Γκάτζιος και απεστάλλει στους ιδιοκτήτες ακινήτων μέσω των λογαριασμών Ύδρευσης αναφέρει:

«Σε εφαρμογή της 69/13-07-2015 απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου Επιδαύρου και στο πλαίσιο του ελέγχου για την ορθότητα των δηλώσεων των τετραγωνικών μέτρων επί των οποίων υπολογίζονται τα ανταποδοτικά τέλη καθαριότητας και φωτισμού, καλούνται όλοι οι ιδιοκτήτες ηλεκτροδοτούμενων ακινήτων τα οποία βρίσκονται εντός του Δήμου Επιδαύρου, να προσκομίσουν αντίγραφο του λογαριασμού κατανάλωσης ηλεκτρικού ρεύματος και αντίγραφο του Ε9.

Καλούνται επίσης οι ιδιοκτήτες μη ηλεκτροδοτούμενων ακινήτων (κτισμάτων και οικοπέδων) που βρίσκονται εντός των ορίων των οικισμών του Δήμου Επιδαύρου, να προσκομίσουν αντίγραφο του Ε9, προκειμένου να ελεγχθούν οι δηλώσεις επιβολής Τέλους Ακίνητης Περιουσίας (ΤΑΠ). (αρθ. 24 Ν. 2130/93).

Ζητούμενα έγγραφα θα κατατίθενται:

ΚΕΠ Λυγουριού

ΚΕΠ Επιδαύρου

Πρώην Δημαρχείο Αρχαίας Επιδαύρου

Προθεσμία έως 30/09/2015

Όσα ακίνητα δεν κατατεθούν στοιχεία, θα ζητηθεί έλεγχος από αρμόδιες υπηρεσίας (Δ.Ο.Υ. Πολεοδομία κλπ)».